Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler nakonec bude koupen společností Cerberus Capital Management

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Již dnes by měl být oficiálně potvrzen prodej americké automobilky Chrysler do rukou soukromé investiční společnosti Cerberus Capital Management.

Nejmenovaný představitel automobilky Chrysler Group v neděli s předstihem oznámil, že se s největší pravděpodobností stane novým majitelem této americké automobilky soukromá investiční společnost Cerberus Capital Management. Představitel automobilky tuto informaci sdělil pouze na základě přislíbené anonymity, protože jednání ještě nejsou dotažena do úplného konce. Oficiální prohlášení koncernu DaimlerChrysler by mělo přijít dnes, tedy v pondělí 14. května 2007. K informaci o prodeji se zatím odmítl vyjádřit také mluvčí společnosti Cerberus Peter Duda.

Podle analytiků si i po prodeji DaimlerChrysler v americké automobilce ponechá minoritní podíl a to kvůli vzájemnému propojení. Podle nedělního vydání deníku Wall Street Journal zůstane v křesle ředitele společnosti Tom La Sorda, zatímco bývalý provozní ředitel Chrysleru Wolfgang Bernhard zasedne ve správní radě společnosti. Bernhard je současným poradcem Cerberusu.

Ještě minulý týden se přitom spekulovalo o tom, že bude Chrysler prodán kanadské firmě Magna International.

Dan Vořechovský
Diskuze (1)