Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler bude údajně prodán kanadské firmě Magna International

Dan Vořechovský
Diskuze (13)
Spekulace kolem prodeje automobilky Chrysler neberou konce. Podle německého magazínu Automobilwoche se stane novým majitelem kanadský výrobce autodílů Magna International.

Německý magazín Automobilwoche tvrdí, že jsou jednání o prodeji americké automobilky Chrysler před svým koncem. Podle magazínu, který se odvolává na obchodní kruhy obeznámené se situací, nyní Magna International projevila o Chrysler opravdu vážný zájem a prodej by se měl uskutečnit ještě tento měsíc. Kanadská firma Magna k tomuto tvrzení nepodala žádné stanovisko.

Na základě těchto informací však začali odborníci na automobilový průmysl spekulovat, co bude dál. Podle odborníků Magna po restrukturalizaci Chrysler opět prodá. Magna navíc vstupem do Chrysleru podle odborníků riskuje nejen finanční kapitál, ale také spolupráci s firmami, jako jsou General Motors nebo BMW. Ty by mohly od spolupráce s Magnou po jejím spojení s Chryslerem upustit, neboť pravděpodobně nebudou chtít dávat zakázky svému konkurentovi. Podle odborníků je proto možné, že Magna svůj podíl v Chrysleru převede na holdingovou společnost, která bude od dosavadního podnikání (dodávky autodílů) oddělena.

Dan Vořechovský
Diskuze (13)
8. 5. 2007 13:34
Re: Konečně..
Major Terazky by rekl "Co bolo, to bolo". Mercedes uz davno neni co byval. Snad to zase vypada, ze by se MB mohl vytahnout tam, kam patri. Doufejme, doufejme.
Avatar - donPedro
8. 5. 2007 10:30
Re: Konečně..
Tak jasně, na Fiat MB nemá ... :yes:
8. 5. 2007 09:39
Re: Konečně..
:yes: Přesně,Mercedes je nejznámnější automobilkou na světě...synonymum luxusu,kvality,spolehlivosti,prestiže ;-)