Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínská Jiangsu Lake Motors chystá kopii VW Taigun

David Bureš
Diskuze (8)
Volkswagen Taigun se má začít prodávat až v roce 2016. Ještě předtím by na trh mohla dorazit jeho čínská kopie.

Čínské automobilky jsou vyhlášené kopiemi automobilů zahraničních značek. Přestože se situace zlepšuje, nadále se objevují nová a nová zkopírovaná auta. Zde je nejnovější z nich – SUV od automobilky Jiangsu Golden Lake Continental Automobile, které je kopií VW Taigun.

Automobil zatím nemá své jméno, Jiangsu Golden Lake Continental Automobile jej zkrátka označuje jako SUV. Snímky vozu ukazují, že se autoři nijak nesnažili zamaskovat podobu s Taigunem. Čínské SUV je ze všech stran prostou kopií, vlastních prvků je jen málo, například maska chladiče nebo koncové svítilny.

Nechme se překvapit, jak Volkswagen na snímky auta zareaguje. Podobu Taigunu si totiž v minulosti nechal patentovat.

Zatím není jasné, kdy se model od Jiangsu Golden Lake Continental Automobile dostane do výroby. Otázkou je, jestli se nejedná o určitou formu nátlaku na Volkswagen, aby Taigun začal prodávat co nejdříve. Podle dostupných zpráv se totiž auto německé značky má objevit na trhu až v roce 2016.

Tak pozdní zahájení prodeje Taigunu je přitom překvapivé. Jeho koncept debutoval loni, vůz měl přitom svoji formou blízko k sériové podobě.

Pod kapotou originálu má pracovat zážehový tříválec 1,0 TSI, který v konceptu dosahoval výkonu 81 kW a točivého momentu 175 N.m. Automobil bude postaven na platformě pro koncernové minivozy, technicky tak bude vycházet z modelu Up!.

Jiangsu Golden Lake Continental Automobile je čínským výrobcem automobilových dílů. V současnosti však pracuje na zahájení výroby vlastních automobilů.

David Bureš
Diskuze (8)
5. 8. 2013 10:44
Re: Je zajímavé, jak rychle
Nalepit na 10 let starou techniku plechy, ktere pripominaji nejaky jiny existujici, nebo planovany evropsky model, se da i behem nekolika hodin, co to ma spolecneho s vyvojem a vyrobou aut...?
4. 8. 2013 21:24
Je zajímavé, jak rychle
dokážou číňani dostat do výroby nový typ auta - a nemluvím zrovna o této slabé kopii Taigunu. Proč bude trvat koncernu 3 roky, než Taigun uvede? Přece použije vše co už dávno má vyvinuto (podvozek, motor), jen na to nabouchá trochu jinou karoserii. S takovým laxním přístupem opravdu může dojít ke komické situaci, kdy kopie studie vyjede dřív, než originál tvůrce studie. Není to další signál, že staré velké automobilky kostnatí a začínají být nepružné? To i ti korejci jsou co já vím podstatně rychlejší v rozběhu sériové výroby nového modelu.
Btw. osobně si myslím, že ty 3 roky do uvedení jsou kec, tak pomalu nepracuje ani třeba mnohem menší Renault.
4. 8. 2013 18:10
Re: Inšpirácia.
v tom pripade to bude original a Taigun bude kopii >:D
Avatar - twistedTSD
4. 8. 2013 17:17
Re: Inšpirácia.
Je to jen další trapná čínská kopie. Ale pokud dokonce dostane do výroby dřív než originál, tak to bude docela komické.
4. 8. 2013 16:39
Re: Inšpirácia.
Tak to bude ještě větší šrot >:D