Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën Xsara Picasso: nižší ceny, lepší výbava

Libor Zezulka
Diskuze (15)
Citroën Xsara Picasso vstoupil do nového modelového roku s lepší výbavou a nižšími cenami.

Citroën Xsara Picasso vstoupil do nového modelového roku s lepší výbavou, novým motorem a nižší cenou. Nabízí se ve třech stupních výbavy, z nichž nejžádanější varianta SX nyní obsahuje mimo jiné klimatizaci a rádio s přehrávačem CD. Nová základní cena Xsary Picasso činí 499 900 Kč, nejlevnější verze s dieselovým motorem je k dispozici za 555 900 Kč. V rámci aktuální akční nabídky můžete ovšem ušetřit ještě 110 000 Kč.

Mírně se změnila paleta barev i čalounění. Nabídka barev nově zahrnuje metalické laky, které byly uvedeny u modelu C4: olivově zelenou Persan a šedou Iridis. Paleta čalounění byla rozšířena o látku Daper (Xsara Picasso X) a nový velur Dorice (Exclusive). Základní paleta motorů a převodovek se nemění. K dispozici jsou nadále tři zážehové a dva vznětové motory HDi zkombinované s manuální nebo automatickou převodovkou.

Citroën rozšířil počet verzí u jednotky 1.6 HDi 16V (max. výkon 80 kW / 110 k při 4 000 ot./min, max. točivý moment 250 Nm při 1 750 ot./min, nebo až 260 Nm s využitím funkce „overboost“). Zatímco v roce 2004 činil jeho podíl na celkovém prodeji 24 procent, v prvním čtvrtletí letošního roku to bylo už 56 procent všech zákazníků. Motor je nyní k dispozici v provedeních SX a Exclusive v cenách od 639 900 Kč.

Zdroj: Citroen

Libor Zezulka
Diskuze (15)
29. 5. 2005 15:09
Re: PŘODOZADKA
Také inspirativní
29. 5. 2005 14:59
Re: GTI na Primě?
O getei uvažuj... to jsou úvahy dobrým směrem... (Jedno GTI jsem jel od nula až do 130tisíckm, tak vím o čem píši, a vím, že bych do deseti minut dnes v rozhovoru k němu přivedl každého, kdo má třičtvrtě mega a chce 200 super koní s legendou..., ale to je na hovor). Ten SEAT? No, já jedu čas od času proti Altee a vždycky se otočím - řekl bych že tohle se povedlo, a kritizuji je za to, že tenhle styl rozmělňují v ostatních modelech (které vlastně od sebe nerozeznám, tedy zpředu). Tu jejich nynejší designpolitiku chápu tak, že je to styl pro mladé lidi, které netáhne usazenost Golfu, tachničnost Audi, bezbarvost Škody... a tak nějak mi sem ten SEAT zapadá. Mám ovšem obavu, že se ten SEATstyl brzy okouká. Přesto jej vidím jako životný. Teď píši u Brouka o tom, proč mladí lidé tady nevytváří ikony jako tomu bylo dřív - Kachna, 4ka od Renaultu, brouk... P.S. Ta stupnice? Jo, Lones ji dotáhl do nuancí, kde se neztratí žádnej GURU
28. 5. 2005 10:37
Re: GTI na Primě?
Jo, příšerné, hezká byla také ta skládací popelnice z loketní opěry... Na Fiatu také extravaganci neregistruji, naopak, solidně, aktuálně, trochu stylotvorně střižené auto. Myslím, že má šanci.
28. 5. 2005 09:51
Re: GTI na Primě?
Primu jsem sledoval - getei dopadlo výborně. Saaba vychválili za osobitost, a výrazně chválili i Jaga. Hezky jsi přispěl k bodování krásy Takže třeba nová Octavia by dostala 7golfů, jedno polo a v podkategorii extravagance žádnou LT a jednoho burago Jaga za klasičnost
28. 5. 2005 02:49
DEFINICE KRÁSY DEFINICE KRÁSY
Tak jsme zas u toho, jak se dobrat objektivního závěru u tak subjektivní kategorie, jakou je vnímání krásy auta. Přitom je to tak jednoduché - základní jednotkou krásy je jeden GOLF. Vrcholem automobilové krásy jest golfů deset (nebo lze také užít jednotky passátní - jeden passat). Tam, kde nepostačí jednotkové rozestupy bereme na pomoc polovoční hodnotící kriterium, kterým tedy je - jedno polo. Takže vyjdu-li od GOLFU, ten má ve výsledku 10 golfů, resp. jednoho passata, případně 20 polo, tedy maximu možného (s výjimkou uvedenou níže). No a pak už je vše jednoduché - Focus: 8Golfů, jedno Polo (tedy vlastně osm a půl Golfu). Při takto nastavené definiční stupnici můžeme lehce definovat KRÁSU každého auta. Předmětný CITROEN XP: 2Golfy, 1Polo. Evidentně. Jsou ikony, které zaslouží mírný přesah maxima definičních rozsahů. A právě tyto přesahy označují ikony mimo VW. Například vrcholná 911 se v těchto souvislostech definuje jako - jeden Passat, tři Golfy a jedno Polo. 911T dostává k dobru ještě jednoho Golfa, v součtu tedy 14Golfů, jedno Polo, resp. jeden passat, čtyři golfy a jedno polo. Je to jednoduché. Zkuste si to sami.