Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Clubman nedostane nástupce. Mini se soustředí na něco jiného

Marek Bednář
Diskuze (1)

Pro dvě větší pětidveřová auta v nabídce Mini patrně není místo, neboť kombi Clubman se prodává výrazně hůř než crossover Countryman. Ten tedy nástupce dostal, u clubmanu se s ním nepočítá.

Značka Mini čerstvě představila nové generace třídveřového Cooperu a crossoveru Countryman. Model Clubman, jehož druhá generace je na světě od roku 2015 a zjara letošního roku dostala limitovanou finální edici s hnědými a bronzovými detaily, ovšem touto edicí skončí – nástupce nedostane.

S odkazem na Stefanii Wurstovou, šéfku značky, to píše britský web Top Gear. „Neřekla bych, že je ten prostor zaplněn, ale nebudeme mít clubman,“ odkázala na fakt, že s koncem clubmanu automobilka přijde o malé kombi, které není laděné do stylu SUV.

Video se připravuje ...

„Aceman je menší, ale myslím, že oblast pětidveřových aut je dobře obsazena countrymanem a acemanem,“ pokračovala. „Pokud se podíváte na globální prodejní čísla, countryman je na dvojnásobku clubmana,“ osvětlila jeden z důvodů, proč kombík s křídlovými zadními dveřmi nedostane nástupce.

„Mám ho ráda, zrovna jezdím clubmanem, ale po stránce velkých aut jsme se rozhodli jít cestou countrymana,“ dodala Wurstová. Zmíněná edice Final se představila v březnu letošního roku a vznikne pouze v 1.969 kusech, neboť to je rok, kdy se prvně představilo původní Mini Clubman.

Marek Bednář
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
19. 9. 2023 10:39
Dalo sa to cakat
A ani sucasny clubman uz toho moc nepredava ... mne uz tieto kdejaje karosarske derivaty miniho pridu cim dalej tym viac gycove a nesympaticke... neviem ako ini....