Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Continental Conti Eco Plus: Soutěž v úspoře

AutoProfi
Diskuze (0)
Praktický test obutí Conti Ecoplus u čtyřiceti dopravců prokázal nízký valivý odpor pneumatik německého výrobce.

Prémiové pneumatiky společnosti Continental nabízejí nejen vysoký kilometrický průběh a spolehlivé brzdění, ale také opravdu šetří palivo. To ukázala soutěž „Beat the Best“, ve které mohli účastníci testovat ekonomické využití pneumatik Continental třetí generace ve srovnání s ostatními prémiovými značkami.

Výsledky hovoří za vše: Vítěz z Německa ušetřil po dobu šesti měsíců 3,85 litru paliva na 100 kilometrů. Ve stejném období byla úspora dopravce, který se umístil na prvním místě z českých a slovenských zástupců, 2,55 litru.

Celkem čtyřicet dopravců ze tří evropských zemí využilo možnost testovat s vlastním vozovým parkem úsporu paliva prémiových pneumatik Continental. Cílem soutěže „Beat the Best“ bylo zajet největší potenciál úspory paliva na pneumatikách Continental nové generace.

Za region Česko a Slovensko se vítězem stal Petr Němeček. Tento řidič českého dopravce Zlíntrans ušetřil na pneumatikách Conti Ecoplus 2,55 litru nafty na 100 kilometrů. Jen těsně na druhém místě skončil Zdeněk Lousek z české společnosti Roline, jehož úspora činila 2,42 litru. Třetí příčku vyjel Jozef Malobicky, řidič dopravce Comextrans ze Slovenska, s úsporou 2,30 litru na 100 kilometrů.

V Německu se vítězem aktuální soutěže stal dopravce Spedition Franz-Peter Vendel GmbH. Jejich řidič Johannes Jeub ušetřil na pneumatikách Continental 3,85 l/100 km. Na druhém místě se umístil řidič Thomas Moser ze společnosti Gotthold Haller Spedition s úsporou 2,30 litru. Také Thomas Stohrer, který skončil na třetím místě, pracuje pro Spedition Haller. Prokázal snížení spotřeby nafty o 2,16 l/100 km.

Soutěž úspory paliva „Beat the Best“, kterou založila společnost Continental v roce 2008, probíhá v několika fázích. Nejprve řidič dokumentuje po dobu šesti měsíců spotřebu paliva s pneumatikami, které na voze již jsou. Po výměně pneumatik na pneumatiky Continental třetí generace a dalších šesti měsících jízdy je srovnána spotřeba paliva před a po zkoušce.

AutoProfi
Diskuze (0)