Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster pick-up přistižena v rumunských horách

Ondřej Chamilla
Diskuze (19)
Prototyp užitkové čtyřkolky Dacia se prohání mimo cesty zcela nezamaskován. A vypadá to, že se nejedná o pouhý výtvor tunera, ale reálný budoucí model značky.

Když přijedete do rumunských hor, tak potkáte překvapivě mnoho vozidel Dacia Pick-up. Jedná se o automobil, který začal svůj život již v roce 1975 a vydržel ve výrobě až do roku 2006. Za tu dobu se změnilo téměř vše, byť základ byl pořád stejný. Přibyl kupříkladu atmosférický diesel, pohon všech kol či lepší palubní deska. A právě na tento stroj bude chtít navázat Dacia Duster pick-up, která byla zcela nemaskovaná vyfocena v rumunských horách.

Ve verzi pick-up byla také první generace Loganu, nyní ale Dacii podobný vůz chybí. Duster bez zadních dveří a s velmi slušně zakomponovanou korbou se tak jeví zcela reálně a pravděpodobně můžeme brzy očekávat jeho představení. Paleta motorů bude pravděpodobně shodná s běžným Dusterem, nebude tedy chybět atmosférická šestnáctistovka se 77 kW, stejně jako turbodiesel 1.5 dCi. Duster pak může být jak čtyřkolka, tak pouze předokolka. Podle některých zdrojů uvidíme sériovou verzi oficiálně na pařížském autosalonu v září tohoto roku. Podobný vůz vyrobila jako prototyp již minulý rok firma Romturingia, nabízí se tedy ještě možnost, že tohle je akorát jejich variace na stejné téma, akorát po faceliftu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (19)
Avatar - VL4D
12. 8. 2014 13:41
Re: chcelo by to dlhsiu vlecku...
Podľa teba je pick up tejto triedy primárne určený na prevoz motoriek/skútrov?
12. 8. 2014 12:14
Re: ok
Nepreháňaj. Pri tejto svetlosti by rázvor okolo 2,8 metra bol absolútne vpohode, a predĺžiť by šiel aj zadný previs. Jasne, stálo by to balík peňazí navrch. Ale je to proste malé, voči Loganu v pick-up verzii snáď o triedu menšie. Teda čo sa úžitkového priestoru týka.
12. 8. 2014 09:09
Zajímavé
Vypadá dobře, i když úvodní fotografie je nelichotivá. Nafouklé zadní blatníky dělají zadní převis kratší, než zřejmě je. Na dalších fotkách se zdá vše v pořádku.
Duster je celkem velké auto, tak předpokládám že se tam vejde europaleta, a nějaké pytle k tomu.

Silniční pickupy se v evropě neuchytily, a ty na terénním základu sice mají vysokou užitnou hodnotu, ale také cenu. Zvláště pro někoho, kdo nedokáže využít jejich potenciál. Postavit pickup na platformě SUV může být prozíravý tah, třeba se na evropském trhu uchytí.
Dokážu si ho dobře představit jako druhé auto, místo stávající stařičké Felicie pick-up.
Kdyby se dal koupit do 300 000,- ....

12. 8. 2014 09:07
Re: odpudivé
to je přesně ono....

ty prostě nic nevíš a jen plácáš vodu.....
11. 8. 2014 20:51
Re: odpudivé
protože mi to připomíná fiat multipla slepený dvě auta která vůbec nejdou k sobě.(myslím koncepcí ne vzhledem)

A nevidím důvod proč být hned agresivní...