Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster za milion? Nezvykle drahý kus nabízí mimořádnou zimní výbavu

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Když se podíváte do českého ceníku Dacie Duster, zjistíte, že nejdražší a nejlépe vybavené provedení stojí 590.200 korun. V Německu jsme ale našli jeden kus, za který prodejce žádá asi milion korun.

Připomeňme, že nejdražší verzí Dacie Duster je varianta Blue dCi 115 4x4 se vznětovým motorem o objemu 1,5 litru a maximálním výkonu 84 kW, s šestistupňovou manuální převodovkou a pohonem všech kol, ve výbavě Extreme. Bez příplatků takové auto podle ceníku vyjde na 567.500 Kč, když si ale vybereme ještě oranžový metalický lak Arizona a vyhřívaná přední sedadla, dostaneme se na zmíněných 590.200 Kč.

Video se připravuje ...

Duster, který nás zaujal v německé inzerci, prodejce nabízí za 49.230 eur, což je tedy podle aktuálního kurzu asi jeden milion korun. Jde přitom o provedení TCe 150 4x4 s turbodmychadlem přeplňovanou zážehovou třináctistovkou o výkonu 110 kW, šestistupňovou manuální převodovkou a čtyřkolkou. Inzerát zmiňuje výbavu zahrnující například vyhřívaná přední sedadla, kožený volant nebo klimatizaci.

Hlavním důvodem neobvykle vysoké ceny je ale výbava z trochu jiného ranku: firma Autohaus Milde totiž Duster vybavuje sněhovou radlicí a sypačem. Z rumunského SUV tak dělá šikovného pomocníka do zimy.

Německá společnost nabízí dokonce více verzí, které se liší velikostí radlice a různými technickými odlišnostmi a provozními vlastnostmi. Zájemci ale mohou zvolit také vůz vybavený jen radlicí, tedy bez sypače. V takovém případě cena startuje na částce 37.686 eur, což je v přepočtu asi 770 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (1)
26. 12. 2022 17:52
Euro za dvacku?
Prosilů bych pana redaktora o adresu té banky kde dávají euro za 20 Kč.