Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster jako zábavná bestie do terénu. Jak se vám líbí Velociduster?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Dacia Duster platí za racionální volbu v případě, že sháníte kompaktní SUV. Existují ale lidé, kteří v ní vidí ještě něco víc.

Možná si ostatně sami vybavíte naše články o body kitu a sportovních doplňcích od německé společnosti Prior Design, nebo třeba o vyšperkovaných limitovaných edicích, které v Německu nabízí jistý prodejce vozů značky Dacia.

Video se připravuje ...

Umělec a designér vystupující na internetu a sociálních sítích jako PistonZero si však umí Duster představit i jako brutálně vyhlížející monstrum do náročných podmínek a obtížného terénu. A vymyslel mu i jméno: Velociduster.

Jeho představa je sice jen virtuální, přesto podle nás stojí za pozornost - třeba i kvůli péči, jakou tvůrce věnoval detailům. Na obrázcích si tak můžeme prohlédnout Duster s obrovskými koly, samozřejmě obutými do pořádných terénních pneumatik, do terénu vhodně upraveným podvozkem, rozšířenou karoserií a offroadovými doplňky.

Za zmínku stojí také barevné provedení a zejména skutečnost, že PistonZero vidí Velociduster jako jakýsi pick-up. Na korbě se nachází palivová nádrž, dodatečné chlazení motoru a náhradní kolo. Pozoruhodné je i vyvedení výfuku po straně vozu.

A opomenout nesmíme ani skutečnost, že tvůrce svou vizi nevidí jako čtyřkolku, v popisku vysloveně zmiňuje pohon dvou kol...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme