Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Sandero dostává díky čipové krizi výbavu, o které si dosud mohla nechat jen zdát

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Stále trvající krizi s polovodiči máme spojenou s nejrůznějšími trablemi při výrobě automobilů. Malé Dacii se však na celé situaci podařilo vydělat.

Se zajímavou informací ze zákulisí rumunské automobilky přišel magazín RNews.cz. Ten jako první informoval, že blíže neupřesněné množství nových Dacií Sandero, které se právě teď vyrábí, dostane výbavu, s níž se pro daný model vůbec nepočítalo. Sanderu k tomu pomohla současná čipová krize, což je kuriózní, neboť většina konkurentů řeší při nedostatku polovodičů přesný opak a výbavu osekává.

O co přesně jde? Hrstka šťastlivců, kteří si Sandero nedávno objednali, dostane uvnitř přístrojový štít s barevným displejem palubního počítače. Je to sice maličkost, ale pro Dacii nevídaný prvek, který doposud nedodávala ani u větších modelů ve vyšších výbavových stupních.

Video se připravuje ...

„Kromě přehledného zobrazení údajů palubního počítače a multimédií nesou luxusnější budíky i další výhody v podobě ručičkových ukazatelů stavu paliva a teploty chladicí kapaliny. Samotný 4,2“ středový displej je rovněž větší než jeho monochromatická chudá příbuzná,“ uvádí tvůrci magazínu RNews.cz ve svém facebookovém příspěvku.

Nový přístrojový štít si Dacia Sandero pochopitelně propůjčuje od Renaultu, konkrétně ze základních verzí Clia, Capturu, ale třeba i Méganu IV ph2. Je vlastně překvapivé, že tuto výbavu nenabízí Dacia alespoň ve vyšších výbavových liniích už nějaký čas. Ale kdo ví, třeba se tato inovace vyvolaná současnou čipovou krizí osvědčí a ve výbavě se objeví nastálo.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Doporučujeme

21. 1. 2022 22:19
Foto?
Aby novinář sehnal třeba fotku, to bych chtěl asi moc.... Stačila by i fotka té přístrojovky z Capturu nebo z Meganu (jak je zmíněno v článku). :no:
Avatar - wakantanka
21. 1. 2022 20:29
Re: Re: Chipy
Ehm, tie Matrix Led svetlá by cenu Sandera zdvojnásobili :)
Avatar - Emel
21. 1. 2022 15:41
Re: Chipy
Není čip jako čip... v obecný rovině se mluví o tom, že největší problém je se staršíma čipama.
PS: myslel jsem bůhvíco Sandero nedostalo za MatrixLED světla... a ono barevnej displej :-)
Avatar - petr petrumr
21. 1. 2022 15:26
Re: Chipy
renault si udělal srandu s koncernem vw, tak tam dal o třicet čipů na auto více.
21. 1. 2022 12:02
Chipy
Tech chipu je tak malo, ze tam bylo potreba dat o pocitac navic … :-!