Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF XF105 Super Space Cab Blue Editon: Exkluzivní tahač

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Nizozemská automobilka DAF si pro německý trh připravila speciální vydání modelu XF105.

DAF na IAA v Hannoveru představil novou speciální sérii modelu XF105 Super Space Cab s označením Blue Edition, kterou navazuje na úspěšné provedení White Edition. Novinka, jejíž výroba bude probíhat v Eindhovenu, vyniká díky svému exkluzivnímu laku karoserie a bohaté standardní výbavě.

Exteriér tahače se kromě speciálního odstínu modré barvy může pochlubit kompletním aerodynamickým paketem. Ten obsahuje spoiler pod předním nárazníkem, bočnice mezi koly i za kabinou a střešní spoiler. Všechny tyto prvky zlepšují proudění vzduchu kolem tahače s návěsem a mírně přispívají k snížení spotřeby paliva.

K dalším úpravám exteriéru patří dva páry chromovaných pneumatických houkaček, přídavná světla Skylights nad čelním sklem a hliníková kola Alcoa.

Na atraktivní provedení exteriéru navazuje Blue Edition bohatě vybaveným interiérem. Standardem je zde kůží potažený volant, vzduchové odpružení sedadla řidiče, palubní deska s hliníkovým povrchem, topení Eberspächer a automatická klimatizace. Komfort na palubě zvyšuje audio systém, navigace a lednice o objemu 42 l zasunutá pod palandou.

K ochraně řidiče před obtěžováním a krádežemi slouží noční zámek dveří. Ten představuje mechanický zámek, připevněný k vnitřnímu boku kabiny, ze kterého vyjíždí trn z tvrzené oceli do zpevněné loketní opěrky ve dveřích. Vozy s tímto zámkem nelze otevřít páčidlem. Řidič jej může v případě potřeby jednoduše deaktivovat stiskem jediného tlačítka.

DAF XF105 ve verzi Blue Edition je poháněn vznětovým řadovým šestiválcem PACCAR MX o objemu 12,9 litru s výkonem 340 kW (460 k) a točivým momentem 2300 Nm. Tento motor spolupracuje se samočinnou 12-rychlostní převodovkou AS Tronic a splňuje emisní normu Euro 5.

Standardní bezpečnostní výbava obsahuje brzdový systém EBS, intardér ZF, ASR a xenonové světlomety s ostřikovači. Dvě palivové nádrže s kapacitou 850 a 340 litrů, stejně jako nádrž pro kapalinu ADBlue o objemu 100 litrů, zaručují velký akční rádius.

DAF XF105 Super Space Cab Blue Editon bude vyroben v omezené sérii pouze pro německý trh.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - mango
31. 10. 2010 14:19
DAF
tomu říkám útulné pracoviště řidiče :-)