Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další šílený řidič z Polska. Autobus zaklínil mezi závorami, přijíždějící vlak chtěl zastavit máváním

Stanislav Kolman
Diskuze (17)
Ani dva hrozivé případy z nedávné doby neodradí řidiče od vjíždění na přejezd za doprovodu výstražných světel. Tento tak navíc učinil s několika cestujícími v zádech.

Video se připravuje ...

Nemusíte dlouho pátrat v paměti, abyste si vzpomněli na tragickou událost ze Studénky, kde Pendolino smetlo kamion polského řidiče. Železniční nehoda si tehdy vyžádala tři lidské životy a dalších sedmnáct cestujících bylo zraněno.

Během prázdnin jsme vás zase informovali o řidičce, která v Polsku zcela ignorovala stažené závory a vlétla přímo do přejezdu. Projíždějící vlak ji naštěstí jen těsně minul.

A nyní tu máme další případ a opět z Polska. Řidič autobusu 26. září během cesty na letiště Modlin u Varšavy taktéž ignoroval výstražná světla a k vlastnímu překvapení zůstal uvězněn mezi závorami. Neriskoval jen život svůj a cestujících ve vlaku, ale ohrožoval také čtyřicet pasažérů v autobuse.

Nejvíce nepochopitelná reakce řidiče však teprve následovala. Namísto toho, aby s autobusem prorazil závoru a vyhnul se tak případné kolizi, vystoupil a na strojvedoucího ve vlaku začal mávat. Ten přijížděl ze zatáčky a pochopitelně neměl šanci zastavit.

Když řidiči v kolejišti došlo, že tohle neklapne, dal se na úprk. Do té doby z autobusu stihlo vystoupit ještě několik cestujících, zbytek zůstal uvnitř. Ke kontaktu mezi oběma dopravními prostředky došlo, naštěstí ale s minimálními následky. Všichni aktéři přežili bez vážných zranění.

Stanislav Kolman
Diskuze (17)
4. 10. 2017 15:53
Re: Samozřejmě to je na hlavu,
On to tady nikdo nepochopil - je fajn, zes to upresnil >:D
4. 10. 2017 15:45
V Polsku je tohle narodni sport
Nedavno jsem bydlel na polske strane Beskyd kousek od prejezdu, kde jezdil motorak. Taxikari tam vzdy projeli tesne pred spadnutim zavory a objeli predtim i par uz cekajicich aut. Hovadismus jako ridicsky styl. Mam rad Polsko i jeho obyvatele, ale jak jsou za volantem - zachran se kdo muzes... 8-s
4. 10. 2017 13:17
Samozřejmě to je na hlavu,
nicméně si myslím, že máváním nechtěl zastavit vlak, ale způsobit, aby strojvedoucí vlaku vlak zastavil. Je to sice detail, ale docela důležitý k tomu, aby snažení řidiče vyznělo dostatečně vážně a nebylo k smíchu či odsouzení, jak se přihlouplý titulek jako obvykle snaží.
4. 10. 2017 12:25
Re: Stane se ...
... i na hlavu.
Avatar - nalimer
4. 10. 2017 11:04
Re: Hmm
a hlavne mal zastať pred prvou závorou, keď šla dole.
resp. dať autobus na kríž.
no blbec...