Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další studie od Citroënu! C-SportLounge.

Ondřej Láník
Diskuze (44)
Kupé postavené na bázi většího C5 se nápadně podobá kupé C4, ale výrobce ujišťuje, že se s výrobou něčeho podobného máme rozloučit. Škoda. Proti sobě otevírané dveře by byly jednou z extravagancí, které by značku odlišily od ostatní produkce.

Kupé postavené na bázi většího Citroënu C5 se nápadně podobá kupé C4, ale výrobce ujišťuje, že se s výrobou něčeho podobného máme zavčas rozloučit. Škoda. Proti sobě otevírané dveře by byly jednou z nových extravagancí, které by náležitě značku odlišily od ostatní produkce.

Velké cestování v pojetí Citroënu by se příchodem nového velkého kupé mohlo vrátit na úroveň dob Citroënu SM. Uvnitř C-Sportlounge je futuristický kokpit se čtyřmi samostatnými sedadly, která jsou přístupná čtyřmi dveřmi otevíranými proti sobě, B-sloupek chybí. Páté výklopné dveře v zádi zpřístupňují rozměrný zavazadelník. Řidičovo sedadlo tvoří se středovou konzolou jeden celek, takže například ovladače klimatizace nebo volič automatické převodovky jsou stále blízko po ruce.

Karosérie s agresivně tvarovanými světlomety a netradiční chromovanou lištou končící až v bočních oknech, má mít koeficient odporu vzduchu cx=0,26. Střecha je skleněná.

Více informací přineseme přímo z frankfurtského výstaviště.

Ondřej Láník
Diskuze (44)