Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dárek pro hračičky. Tesla Cybertruck představuje novou světelnou show

Marek Bednář
Diskuze (3)

Světelná show pěti synchronizovaných cybertrucků, kterou Tesla ohlašuje vydání nové aktualizace softwaru svých aut, je působivá. V balíku vylepšení však jsou i mnohem užitečnější věci.

Nejen jako automobil může fungovat stroj značky Tesla. Chybí-li vám osvětlení večírku či diskotéky, světelná show, které jsou tesly schopné, může zachránit vaši společnost před nudou, či hůř, spánkem. Nejnovější aktualizace softwarů aut, nazvaná „2023 Holiday Update“, přináší novou sekvenci světelné show, nazvanou „The Arrival“.

Automobilka ji představuje videem, na němž synchronizovala pět cybertrucků tak, aby na sebe jejich svícení navazovalo do rytmu epické hudby. Výsledek je docela působivý, ovšem pochopitelně, tahle funkce ve skutečnosti není příliš užitečná na cokoliv jiného, než vytahování se, co vaše auto umí.

Video se připravuje ...

Tesla k videu přidala odkaz na instrukce, jak si lidé můžou vytvořit vlastní světelnou sekvenci. Bude to vyžadovat spoustu mravenčí práce s počítačem, zejména budete-li chtít vyrobit sekvenci delší stopáže, ale trpěliví hračičkové se tím dobře zabaví.

V rámci čerstvé aktualizace se dají najít i užitečnější věci, jako např. 3D model prostoru kolem vozu při parkování. Patrně to má být náhrada 360° pohledu kolem auta. Nebude ale pro všechny – podle webu DriveTeslaCanada se zatím objevuje jen v autech, která nejsou vybavena ultrazvukovými parkovacími senzory. To zní trochu nelogicky, ale nejnovější tesly spoléhají právě na kamery i pro parkovacího asistenta.

Aktualizace obsahuje mimo jiné také zlepšení funkcí vestavěné navigace, která má nově hlásit značky „Stop“, rychlostní radary a semafory na trase, a také má dynamicky nabízet alternativní trasy, zatímco jedete. Součástí jsou také vylepšení asistenčních systémů pro poloautonomní řízení, které Tesla musela udělat v rámci nařízené „svolávací akce“ amerického úřadu NHTSA.

Marek Bednář
Diskuze (3)

Doporučujeme

26. 12. 2023 16:51
party time
Lepší než KITT :yes: