Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Designér Jaguaru Ian Callum si vytvořil svůj vlastní Mark II

Ondřej Chamilla
Diskuze (4)
Ian Callum, šéfdesignér Jaguaru, se spojil s nejlepšími restaurátory z firmy Classic Motor Cars Limited a společně přetvořili jeho vlastní Jaguar MkII na tento dechberoucí stroj.

Dělat z veteránů něco modernějšího by se nemělo, výsledek často dopadá hrozně, jsou ale výjimky. Jestli do nich zapadá i tento Jaguar MkII, necháme na vás. Nám se však líbí touha šéfdesignéra značky Iana Calluma udělat ze vzácného auta něco, co bude jezdit ještě o kus lépe. Trvalo to osmnáct měsíců, ale modernizovaná reinkarnace už je na světě.

Callum přidal autu několik moderních prvků designu, základem však bylo zachovat čistotu původního vzhledu auta. Další modifikace měly za cíl udělat z MkII stroj vhodný na každodenní použití s důrazem na praktičnost, spolehlivost a styl. Pod kapotou tak nyní bije modifikovaný osmiválec 4,3 litru původem z Jaguaru XK spojený s pětistupňovým manuálem. Samozřejmostí je i nový podvozek, stejně jako větší brzdy ukryté za sedmnáctipalcovými pletenými koly.

Uvnitř tohoto Mark 2 najdete dotykový displej, kterým se ovládá infotainment vozu. Sedadla jsou potažena speciální kůží a vše je děláno v retro stylu, ačkoliv s moderními technologiemi. Jezdit s tímto autem každý den by tedy mohl být opravdu zážitek.

Ondřej Chamilla
Diskuze (4)
29. 8. 2014 20:37
Re: Je to divné,
Také mám rád některé veterány.

Tohle ale veterán není. Je to jakási zbastlenina legendy moderní technikou a současnými technologiemi. Čas od času se objevují jako různé studie, kreace, reklamní projekty nebo výtvory bohatých pacientů, kteří to prostě jen mají rádi.

Je ale pravda, že tenhle výtvor jsem ochoten akceptovat, pro poměrně citlivé pojetí. Dokonce se mi také něčím líbí.

Podle mě lepší než třeba [odkaz] .
Avatar - Glaukos
29. 8. 2014 16:18
Re: Je to divné,
čím jsem starší, tím víc mám rád veterány, takže tak
Avatar - 3_diamanty
29. 8. 2014 15:12
Re: Je to divné,
pekne suhlas ;-)

a uprimne.... nie je tento interier krajsi [odkaz] ako tie dnesne niektore moderne interiery plne tabletov displejov a kdejakych prapodivnych plastov?
Avatar - Glaukos
29. 8. 2014 14:59
Je to divné,
ale z nějakého podivného důvodu se mi to moc líbí ;-\