Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Detroit: Volkswagen Concept T - Do opery přes poušť

Ladislav Čermák
Diskuze (13)
Volkswagen se patrně rozhodl zkusit si každý druh auta a nepřestává překvapovat veřejnost průniky do nových a nových segmentů. (dolpněno o 4 plakáty)

Volkswagen se patrně rozhodl zkusit si každý druh auta a nepřestává překvapovat veřejnost průniky do nových a nových segmentů. Po puristickém sporťáku Concept R, který jsme Vám podrobně představili zde, přichází další koncepční studie, tvořící novou kategorii, pro kterou ve Wolfsburgu vymysleli i jméno – Off-road coupé.

Představuje se futuristicky tvarovaný koncept, nepodobný ničemu, co se dosud pod kulatým logem představilo. Na první pohled připomíná písečnou buggynu, zejména tvarováním bočních panelů. Příď se inspirovala v živočišné říši a reflektory á la Concept R připomínají přivřené oči více, než je obvyklé. Nízká kabina je ozvláštněna křídlovými dveřmi, které se díky složitému mechanismu povysunou, vyklopí vpřed a nevybočí přitom z půdorysu. Střecha je typu hard-top s odnímatelnými bočními střešními panely (Nissan 100NX, starší generace Chevroletu Camaro), bez nichž má demontovatelná střecha tvar velkého stříbrného T, které dalo jméno celému konceptu. Nejzvláštnější je vysoká záď s moduly v obou rozích, obsahujícími zadní lampy i koncovky výfuků, které tak nejsou ohroženy při zdolávání terénních zlomů.

Invenční je i interiér, oproštěný od okázalého luxusu a výrazně sportovně zaměřený. Lehké hliníkové sedačky mají snadno výměnné čalounění, praktickou hrubou tkaninu pro terénní expedice a kvalitní kůži pro městskou reprezentaci.

Technika je známá – koncernový šestiválec 3,2 L z Golfa R32 poskytuje 177 kW a prostřednictvím automatické převodovky Tiptronic a pohonu všech kol propůjčuje lehkému vozítku sportovní temperament: 0-100 km/h za 6,9 s a maximální rychlost, elektronicky omezenou na 230 km/h.

Zde si můžete stáhnout plakáty

Ladislav Čermák
Diskuze (13)