Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Golf GTI slaví 30 let

Tomáš Votruba
Diskuze (274)
Volkswagen Golf GTI tento měsíc slaví třicetiny. Vlastnili jste někdy Golf GTI? Čím je podle vás výjimečný a jaké má naopak slabiny? Napište do diskuse.

Volkswagen Golf GTI tento měsíc slaví třicetiny. Už v roce 1976 se poprvé objevil Golf s označením Grand Tourisme Injection, což je synonymum pro rychlou jízdu a vůbec skvělou zábavu za volantem. Na počátku bylo plánováno 5 000 kusů speciální edice GTI, málokdo by tehdy čekal, že se nakonec prodá více než 1,6 milionu kusů a značka GTI se stane legendou.

První generace GTI měla pod kapotou šestnáctistovku o výkonu 81 kW, o necelých 30 let později se může GTI těšit z přeplňovaného dvoulitru TFSI s výkonem 147 kW. V předchozí generaci se Golf GTI dokonce nabízel i se 150koňovým turbodieselem 1.9 TDI. Předchozí GTI bylo spíše jen "rychlejší" verzí Golfu, ale poslední generace se opět vrátila ke svým sportovním kořenům.

Vlastnili jste někdy Golf GTI? O jakou šlo verzi? Čím je podle vás Golf GTI výjimečný a jaké má naopak slabiny? Přispějte svým názorem do víkendové diskuse.

Tomáš Votruba
Diskuze (274)
16. 2. 2006 20:18
Re: GTI, vypadni už odsaď!!!!
To beru :-) :yes:
15. 2. 2006 00:09
Re: Aneb jak se
Jo, občas tě čtu... máš s tím velké zkušenosti.
15. 2. 2006 00:05
Re: UMĚNÍ MILOVAT
;-\ :-( ;-\ :no: :no: :no:
13. 2. 2006 20:58
Re: * :))
Proč GTI? No, nevím jestli si čteš po večer Staré pověsti... ale GTI se vyrábí přesně 30 let. Tuším, že tos tady ještě ani nebyl... No a můžeš si tipovat, jak dlouho se vyrábí R32... Vedle toho jsi prokázal až fatální nevědomost o automobilovém světě pro nikoliv tučné peneženky... HHatch... brácho, modla tvejch nocí... tak to vymysleli u VW... před třiceti roky. Pak bys měl vědět, že GTI a R32 je úplně jiný nářadí. A konečně se zásadně mylíš v tom, že Seat to natrhne VW... asi jsi ještě nebyl na správní radě koncernu... musel bys jim to tam napřed poradit... :-) Takovej nesmysl tam totiž nikoho zatím ani nenapadl. P.S. Kovíku... zajímá-li tě to, tak si sice hraješ na velkýho bouráka, což je sympatické... chce to aovšem také vědět... na to se často zapomíná, viď. Tak to prosím tě dožeň ;-) :yes:
13. 2. 2006 10:07
Re: LEGENDA
Mohu před tebou jen srazit paty a s obdivným pohledem do tvých očí vyslovit - Yes, Sir... P.S. Je nás tu víc, kteří se občas dereme houštím zášti, ovšem naše srdce bijí tu v Saab rytmu, tu v Caddy rytmu, tu v kožichu Jaguara, tu v dokonalých předstižných informacích o všem v autosvětě, tu ve všech čtyřech na zemi... v pájovských rytmech a lowkickovských sarkasmech, v kočičích obrázcích... a vůbec... já sic skromný, přesto a možná právě proto hrdý, že svět... autosvět má na auto.cz vedle houští i pohostinná místa, kde rád spočívám. Tak bravo Ciello :yes: ;-)