Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Rallye Dakar 2021: Kompletní startovní listina

Na Rallye Dakar 2021 je přihlášeno 560 startujících na 320 strojích nejrůznější specifikace. Čechů je mezi startujícími 38.
Zpět na článek
2. 1. 2021 12:01
2. 1. 2021 12:01
Moje tipy
Kamiony:
Letos není konkurence tak kvalitní, protože od DeRooy nejede žádné auto a od Mazu pouze dvě. Opět bude dominovat Kamaz a dostat se na bednu pro naše kluky bude obtížné.
Největší šance má Loprais, auto už by mělo mít vychytané mouchy a v zádech bude mít týmové parťáka, takže do TOP 5 by měl být a při kousku štěstí to bude bedna.
Macík ztratil jeden vývoje rok tím, že do nového loni hned nedal automatickou převodovku a letos bude ještě vychytávat nějaké mouchy a hlavně se bude chvilku učit s automatem fungovat – atakovat TOP5 by měl, ale na bednu to nebude. Valtr se vrací po letech a má určitě zkušenosti. Na TOP10 to bude určitě.
Šoltys s Tatrou od Buggyry – tam se kamion s automatickou převodovku dodělával ještě v listopadu a najel při testech pár desítek kilometrů, takže to bude pouze boj o dojetí (viz. opakované zapadávání při shakedownu) .
Tománkovo úloha bude podporovat Lopraise, ale má také hodně zkušeností , má ověřenou a spolehlivou techniku, takže by se měl pohybovat v pohodě někde za první desítkou.
Casale s druhou Tatrou od Buggyry bude letos sbírat zkušenosti a úspěchem bude dojet do konce.
Tomeček sice jede jen kategorii rychlých asistencí, ale alespoň si po letech zkusí ten pravý Dakar a bude pro ostatní české posádky jistotou takové poslední pomoci (kterou Tomáš i přes své úkoly pro tým neodmítne poskytnout) .
Osobáky:
U Prokopa to na velký výsledek nevidím, sám si stěžoval ,že se nepovedlo zvýšit rychlost auta, navíc se nepodařilo vyladit pérování a hlavně Dakar pomalu odsouvá na druhou kolej. Navíc specialista na motor musel zůstat doma s covidem. Takže to vidím na jízdu někde kolem 15 – 20 místa.
To už větší šance možná bude mít Ouředníček, který bude těžit ze spolehlivosti pronajaté Toyoty, takže pokud se vyvaruje chyb (tak jako loňská nehoda) tak by mohl být v pohodě ve dvacítce.
Zapletala limituje trošku technika, která je prostě jen průměr, takže pokud se mu vyhnou větší závady tak se bude pohybovat kolem třicítky.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - KANKUNEN
2. 1. 2021 18:19
Re: Moje tipy
Parádní přehled,