Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 28/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenutí těch, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, které oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Ve středu 24. června 2015 byla pozornost celého automobilového světa upřena na premiéru zbrusu nové Alfy Romeo Giulia, která po dlouhé přestávce značku vrací ke klasické koncepci s pohonem zadních kol. Tato dlouho očekávaná událost je jistě vhodnou příležitostí k připomenutí modelů, na které novinka navazuje.

Renault opět sáhl pro jméno sériového modelu mezi starší koncepty, stejně jako u Laguny, Mégane, Scénicu a Koleosu. Studie sportovně luxusního hatchbacku Talisman se vzhůru výklopnými dveřmi bez středního sloupku měla premiéru už v roce 2001. 4805 mm dlouhé superlehké auto (vážilo pouze 726 kg!) bylo poháněno zážehovým vidlicovým osmiválcem od Nissanu s objemem 4,5 l. Točivý moment přenášela samočinná převodovka. V Číně stejné jméno aktuálně nese místní verze druhé generace Samsungu SM7.

Chodci by pásky nebo jiné prvky z reflexního materiálu měli mít na sobě vždycky, když se na pozemních komunikacích pohybují při snížené viditelnosti, tedy například v mlze nebo za tmy. Hříšníkům bude hrozit pokuta až 2500 korun. "Být viděn na dostatečnou vzdálenost je přitom z hlediska bezpečnosti účastníků provozu a zejména pak účastníků nejzranitelnějších, mezi něž patří právě chodci, zcela zásadní požadavek," tvrdí ministerstvo dopravy.

Rallye obecně patří mezi nejtěžší automobilové závody. Na jezdce čekají různé povrchy, střídající se počasí nebo náročné zatáčky. Na mnohé záludnosti se dá připravit při náročném tréninku, některé ale dokáží i přes pečlivé přípravy nemile překvapit.

Pětadvacetiletý závodník Austin Dillon nejtvrději havaroval při víkendovém závodě Nascar ve floridské Daytoně. Vozy se již blížily cíli, když Kevin Harvick nepatrně zavadil o vůz Denny Hamlina, který okamžitě dostal smyk. Klouzající se vůz poté narazil do automobilu Dillona, který byl nárazem odmrštěn do ochranného plotu.

Vůz vypadá zvenku hodně drsně a podobně by mohl i jezdit. Pod kapotu pracuje šestnáctistovka THP z modelu RCZ R o výkonech 184 a 200 kW, podvozek má být citelně tužší a silnější verze dostala samosvorný diferenciál Torsen. Hmotností patří 308 GTi k nejlehčím v dané třídě a s konkurenty drží krok takřka dokonale. Obě varianty umí jet rychlostí až 250 km/h a na stovce nejsou pomaleji než za 6,2 sekundy.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)