Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ott Tanak a jeho extrémní skok na WRC Rally Poland

Ondřej Chamilla
Diskuze (25)
Polská rallye patří k divácky nejatraktivnějším podnikům, a to zejména kvůli rychlým šotolinovým úsekům a mnoha skokům. To dokazují i následující videa s Ott Tanakem v hlavní roli.

Létající Ford Fiesta RS WRC se objevil na WRC Rally Poland v Polsku, a byl zachycen hned několika kamerami. Za volantem seděl Estonec Ott Tanak, vedle něj pak spolujezdec Raigo Mõlder, a tato posádka se rozhodla nahánět velice rychlé Volkswageny Polo R WRC. Jak to vypadalo, si můžete prohlédnout na hned dvou videích, Tanak totiž předváděl ty nejzajímavější skoky.

Nakonec to Estonci stačilo jen na třetí místo, mezi diváky však jezdec rozhodně získal respekt. Celou soutěž vyhrál Sebastian Ogier, náš Martin Prokop dojel rovněž s Fiestou RS WRC na jedenácté pozici. Hned za ním se objevil první automobil kategorie R5, a to Škoda Fabia s Finem Esapekkou Lappim za volantem. Polská rallye se jela uplynulý víkend.

Ondřej Chamilla
Diskuze (25)
9. 7. 2015 09:23
Re: Dotaz
A který motorsport ještě zrušíme? Když někdo závodí na běžkách nebo běhá tak je to taky jen obyčejný "borec" co si zvyšuje EGO vteřinama?
8. 7. 2015 20:50
Re: Fabia R5
Úžasná rada, tak to srovnání s "továrními" týmy udělej a dej ho sem, ať se pobavíme.
8. 7. 2015 18:08
Re: Jsem suchar
No tak to jsou ty předpisy evidentně dost mizerný, když v tak nebezpečným místě můžou stát diváci. To je jak v 80 letech za doby skupiny B. Jedině blázen by povolil divákům stát v tak nebezpečný zóně. Evidentně je to v rychlým úseku přímo u tratě na naprosto otevřeným ničím nechráněným místě. A ještě v místě kde auta skáčou stačí blbě najet zatáčku a je tam mrtvejch, že se jim ani nevejdou na náklaďák. ;-\
8. 7. 2015 17:45
Re: Jsem suchar
Neni to len o poliakoch. WRC ma na to svoje predpisy a kedze RZ sa isla to znamena, ze boli splnene. Pred kazdou RZ prejde po trati niekolko usporiadatelskych aut a nad RZ leti vrtulnik kde sedi riaditel sutaze spolu s bezpecnostnymi delegatmi FIA.

Samozrejme, garantovat 100% bezpecnost pre kazdeho je pri takom pocte fanusikov nemozne. Preto mas v sprievodcoch ktorych vacsinou dostanes k listkom vysvetlene kde sa odporuca stat a kde nie. Je to na kazdeho uvazeni kolko rizika je ochotny podstupit.
Avatar - Ji/Ri
8. 7. 2015 16:07
Re: Dotaz
...nebo ne češtinu.... je to sport - motosport.