Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 43/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Evropská unie zavedení nové povinnosti vysvětluje dvěma argumenty. TPMS má za prvé zvýšit bezpečnost aut – vozy se špatně dofouklými pneumatikami mají horší jízdní vlastnosti. Zkušenost z USA, kde je tento systém povinný už od roku 2006, naznačuje, že systém skutečně přispívá ke snížení počtu dopravních nehod, nebo alespoň ke zmírnění jejich následků.

Pan, říkejme mu například Jan Novák, by rád vyměnil své auto. Staré už je pro něho příliš malé, motor slabý a nechce investovat do oprav kosmetických vad. Navíc se zhlédl v novějším a luxusnějším voze. Aby na něj však měl dost peněz, musí nejdříve prodat co nejvýhodněji ten současný. Takže se rozhodne navštívit autobazar... Popsaná situace je asi mnohým z vás povědomá. My jsme se rozhodli zjistit, který z velkých autobazarů nám za naši „testovací“ ojetinu dá nejvyšší částku. Zvolili jsme klasický postup. Do každé společnosti jsme nejdříve zavolali a požádali o odhad ceny vozu podle jeho stáří, motorizace a najetých kilometrů. Poté jsme se do jednotlivých autobazarů vydali osobně, abychom zjistili, jak moc nám ta která firma upraví cenu podle drobných poškození laku a stavu vozu.

InstaForex Loprais Team ve středu 22. října oficiálně oznámil, že na Rallye Dakar 2015 bude Aleš Loprais startovat v kamionu značky MAN připravovaném holandskou stájí VEKA a jeho spolujezdci budou navigátor Ferran Marco Alcayna a palubní mechanik Jan Van der Vaet.

Halloween v Americe není pouze o malých dětech, které chodí v převlecích po sousedství a požadují sladkosti. Je také o vtípcích, které si mezi sebou dělají i dospělí jedinci. Takových „zvyklostí" nyní využila automobilka Ford, která ušila pořádnou „habaďůru“ na uchazeče o koupi nového auta.

Jedna z nejpotupnějších věcí, která se může řidiči stát, je samovolné ujetí jeho vozu v důsledku nezatažené ruční brzdy. Pokud jste však mechanik v autoservisu a odjede vám naleštěný klasický Mustang, může to mít fatální následky jak pro auto, tak pro vás. Muž na tomto videu však dokázal celou situaci zachránit, a to velmi obětavě a doslova na poslední chvíli.

Bývalý vysoký muž General Motors chtěl postavit malý, výkonný, cenově dostupný a bezpečný sporťák. Výrazný design přísně hranatého kupé s křídlovými vzhůru výklopnými dveřmi byl původně dílem Giorgetta Giugiara, prototypy se začaly rodit už od roku 1976. Na postavení továrny v severoirském Dunmurry sehnal John Zachary DeLorean (1925-2005) peníze od britské vlády, není divu, severní části ostrova vládla nezaměstnanost. Jenže i její výstavbu provázely problémy a nakonec stála mnohem víc, než tvrdily původní odhady.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)