Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Druhý trailer Grand Tour: Střelba a výbuchy, auta v pozadí

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Slavná trojice Clarkson-Hammond-May připravila pro Amazon novou show Grand Tour. Unikla druhá upoutávka na úvodní díl. Bude vůbec o něčem?

Už je to za dveřmi. Amazon Prime uvede první díl Grand Tour 18. listopadu. Mají se fanoušci britské trojky na co těšit? Oni určitě, ale ten, kdo by čekal odklon od toho, co všichni společně dělali v posledních sériích Top Gearu před odchodem, bude hodně zklamán. „Jezza“ jezdí na vodním skútru, tradičně se tu střílí, tentokrát po Audi A8, jezdí s buginami po pláži a vybuchují auta.

Bílá Alfa Romeo 4C Spider a trojice hypersportů od Porsche, McLarenu a Ferrari jsou jen slabou náplastí pro fanoušky skutečných pořadů s motoristickou tématikou. Placky určitě procházejí testem, krásný italský spider ale Clarkson ničí na nezpevněném povrchu. Více toho z ze zřejmě neoficiálně uniklého traileru známo není.

Nemám rozhodně nic proti humoru všech tří pánů, Mayovým technickým znalostem, ani Clarksonovým velmi osobitým článkům. Jenže pořád si myslím, že automobilový pořad by měl být hlavně o autech, nikoli o lodích a zbraních. A to GT tedy zrovna moc nebude... Jenže „nový starý“ Top Gear byl prostě populární, veřejnoprávní BBC prodala spoustu licencí a ten, kdo na ni neměl, prachsprostě kopíroval (včetně našich televizi). Jeho formát se však také léty postupně, pomalinku a polehoučku měnil. Skoro neznatelně.

Pamatujete na první novodobou sérii ještě bez Jamese Maye, kdy sympatický tlouštík Jason Dawe představoval aktuální nabídky na britském trhu? I později pánové ještě skutečně testovali nové vozy, a to i takové, které si Čech nemohl dopřát (třeba Peroduu Kelisa). Tyhle zajímavosti se však léty vytratily a přibylo akce. Možná až moc... Místo Večerníčku dobré.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - CHerokee
14. 11. 2016 15:56
Re: Koukejte..
Souhlasím. Až na ty prodeje. Co jsme četl, tak jejich pochvala / kritika s prodeji dokáže pořádně zamávat. Vliv mají i jeho knížky a články.
14. 11. 2016 15:38
Re: Koukejte..
Relácií, v ktorých sa testujú autá, je plno. The grand tour bude o zábave troch maníkov, aj s autami. Teším sa. Ja ich humor a nadsádzku žerem. Nikto si na základe ich "recenzií" nekúpi auto, produktové testy treba hľadať inde.
Je to rozdiel ako napríklad sledovať na Discovery ten dokument o vesmíre Cestování červí dírou s Morganom Freemanom alebo si pustiť blueray The Martian.
Avatar - Jaros71
14. 11. 2016 15:32
Re: Koukejte..
Show této trojky stojí hlavně na nich...bezva že nekončí! :yes:
14. 11. 2016 15:01
Koukejte..
Teda na večerníček, pane Dragoune, nejsem si jist, co jinýho na to napsat:)
Trailer parádní, těšim se.