Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Mercedes třídy G se brzy stane realitou. Podívejte se na jeho možnou podobu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)

Vedení Mercedesu již před časem potvrdilo, že automobilka skutečně chystá čistě elektrické „géčko“. A podle nezávislých tvůrců bude vypadat právě takto.

Elektromobily už nejsou jen okrajovou záležitostí několika automobilek, které tak nějak doplňují klasické spalovací vozy. Bateriových aut je v nabídce stále víc a v nejrůznějších karosářských provedeních. Řada značek sází na vlnu retra, některé zase elektrifikují své největší ikony. Třeba Mercedes.

Předseda představenstva Daimleru Ola Källenius již v listopadu minulého roku naznačil, že stuttgartská značka elektrické „géčko“ opravdu plánuje. „Maybach dostal nový derivát v podobě GLS, AMG má vlastní elektrickou architekturu. A s čistě elektrickým EQG dostane třída G druhý samostatný pilíř,“ uvedl Källenius v rozhovoru pro Süddeutsche Zeitung.

Video se připravuje ...

Stále se čeká na oficiální potvrzení toho, kdy přesně se elektromobilu s krabicovitým tvarem dočkáme. Že do premiéry moc času nezbývá prozrazují i ochranné známky EQG 560 a EQG 580, které si německá společnost nechala registrovat v dubnu letošního roku. Předběžně se hovoří o příjezdu do showroomů v průběhu roku 2023, samotný debut by se však mohl stihnout již letos (že by na blížícím se autosalonu v Mnichově?).

Buď jak buď veškeré technické i jiné podrobnosti zatím zůstávají ukryté pod pokličkou. Nezávislí tvůrci však pracují na plné obrátky a vášnivě spekulují, jak by asi mohla elektrická třída G vypadat. A některé návrhy jsou vskutku odvážné. Nás nejvíce zaujala tvorba, kterou autor publikoval na instagramovém profilu @sugardesign_1. Na klasické „géčko“ nasadil jednolitou masku a zmodernizoval tradiční kulaté světlomety. Nejodvážnější jsou hlavně úpravy vzadu, jen se podívejte na tu světelnou techniku. Věříme, že podobným stylem se Mercedes s elektrickým G opravdu vydá.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
6. 8. 2021 11:20
Re: Absurdní nápad od samého počátku - nesouhlas
Ve tři ráno se má spát a ne blbnout s autem. Kdo túruje AMG ve tři ráno je magor :-)
Avatar - Barry Lyndon
5. 8. 2021 23:07
Re: Absurdní nápad od samého počátku - nesouhlas
Jo hlavně takle ve tři ráno při otevřeném okně je to pecka. A mimochodem píšu o 90 % populace, ne primárně o sobě... ;-)
Avatar - Barrichello
5. 8. 2021 15:24
Re: Absurdní nápad od samého počátku - nesouhlas
Se odstěhuj na Čukotku nebo do Burkina Faso, když tě obtěžuje zvuk V8 a hlavně sem nelez mezi petrolheady na forum o autech.

Forum o tramvajích a trolejbusech je jinde :-) :-)

A pozdravuj soudružku Gréééétku, milý Lysenkisto :-)
Avatar - Barrichello
5. 8. 2021 15:21
Re: Absurdní nápad od samého počátku
Tesla dokonale šlape v ČR. Bez dotací má doslova masové prodeje, v červenci krásných 17 ks, zatímco RAM 31 ks a Dodge 17, (dříve jedna značka Dodge (přednumělým rozdělením špagetáky) tak převálcovala tesličku o krásných 31 kousků.

Petrolheadi olyzovače plakátů jasně deklasovali. Jooo, bez dotací to nikdo nechce, smůla


GO FAR WITH MOPAR!
Avatar - Barry Lyndon
5. 8. 2021 10:40
Re: Absurdní nápad od samého počátku - nesouhlas
Na okounění v okolí Pařížské a podobný primární účel tohoto (pří)městského povozu (na dálnici se opravdu nehodí) je elektropohon optimální. Ne každý se mentálním vývojem zasekl ve 12 letech, aby své okolí (které o to z 90% nestojí) musel oblažovat zvukem V8 AMG...