Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 500L Mopar: Spousta příslušenství pro malé MPV

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Malé MPV Fiat 500L se prodává i v USA. Firma Mopar si přichystala sadu doplňků pro ty, kteří si chtějí nové auto dále zušlechtit.

Mopar je firemním tunerem Chrysleru, není tedy divu, že nabízí i díly v rámci aliance pro italské Fiaty. Jeho pozornosti neunikla ani „nafouklá“ pětistovka s podvozkem z Punta. Nabízí pro ni nepřebernou škálu doplňků nejen takříkajíc pro potěchu oka, ale i velmi praktické věci. Touží-li si Američan svého miláčka polepit, není problém. Co třeba svislou chromovanou lištu na kapotu v retro stylu?

Grafika je vyrobena z materiálu 3M, na blatník si může nechat dát majitel znak v podobě americké, kanadské, případně mexické vlajky, to podle toho, ke které zemi má nejbližší vztah. Nechybí pochopitelně ani italská, trikolóru je možné mít také ve formě samolepek na bocích. Bude majitel přepravovat zavazadla na střeše? Kajak, kánoe, kola? I v tomto případě mu u Moparu vyjdou vstříc boxy a nosiči. Jízdní kola se dají umístit také na páté dveře, tento nosič je uzpůsoben tak, aby šel zavazadelník otevřít a bicykly nemusely jít dolů. Prostě se odklopí. K dispozici jsou sedmnáctipalcová litá kola ve čtveřici různých provedení, ale vždy s logem „500“ uprostřed.

Otevírat auto stylovými klíči s kryty ve dvanácti různých barvách patří ke slušnému vychování. Ženy zvolí určitě barvu svého vozu. A co interiér? Tady lze vybrat například chromované prahové lišty, opět s nezbytným emblémem. Na opěrky předních sedadel přijdou ramínka na oblečení. Pro posádku je k dispozici i širokopásmové webové připojení přes WLAN hotspot s nezbytným routerem. Surfovat po internetu tak nepředstavuje problém, nic však není zadarmo, další poplatky v ceně chybí. Třešničkou na dortu je systém elektronického sledování vozidla v reálném čase EVTS. Samotné sledování přes GPS zahrnuje už základní cena, ale další služby včetně nepřetržité podpory nikoliv. Po krádeži však takové zařízení přijde určitě vhod a tisíc dolarů (19.200 korun) příplatku za ony nadstandardní výhody též.

Katalog Moparu obsahuje více než stovku položek, takže Severoameričané mají z čeho vybírat a navíc budou mít trochu jiné auto než soused ob dva domy, který si jako naschvál koupil úplně stejný model!

Aleš Dragoun
Diskuze (0)