Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 500L Vans: Surfin' U.S.A.

Aleš Dragoun
Diskuze (19)
Máme léto, čas dovolených, válení se u moře a surfování. Fiat se díky akvizici Chrysleru vrátil na americký trh a aktuálně připravil bonbónek v podobě plážové pětistovky. Té větší s označením L.

Pod pojmem plážový Fiat 500 si asi představíme něco ve stylu klasické Ghie Jolly, malé cinquecento s vykrojenými boky, proutěnými sedadly a lehkou stříškou. Fiat 500L Vans je ale MPV se dvěma páry bočních dveří. Sice trochu retro, ovšem tentokrát nevzpomíná na vlnu americké plážové kultury (a hudby, Beach Boys zná snad každý, ne?) začátku šedesátých let minulého věku. Je to vlastně propagační auto...

Velká pětistovka v přímořském stylu dostala celou modrou horní část karoserie včetně krytů zrcátek, jen střecha vyznává šachovnicovou kombinaci s černou. Boky jsou perleťově bílé, spodní oplastování stříbrošedé, opět s modrým nádechem. Největší změnou oproti sérii prošla příď. Pod retro maskou našel místo výrazný nárazník se čtveřicí kulatých otvorů odhalujících větrací mřížku. A jsou v nich navíc umístěny diody pro denní svícení. Až dole pod nimi najdeme maličké mlhovky. Nesmíme zapomínat na střechu. Na podélných i příčných nosičích se usídlila plážová výbavička včetně dvojice surfových prken. A tmavá litá kola? Ta mají pětici dvojitých paprsků.

Palubní desku pokrývá trochu ulítlý plastový barevný dekor s nápisy Vans. Řidič šlape na hnědé pogumované pedály, opěrka pro levou nohu je potažena stejným materiálem, koberečky pro změnu zase černé. Plátěná sedadla jsou vyvedena stejně jako exteriér v trojbarevné kombinaci modré, šedé a bílé, stylové palmy na sedácích a opěradlech naopak tmavě modré. Ještě že ne řvavě zelené... PR manažerka Chrysleru Angela Bianchi sdělila Autoblogu, že na techniku se nijak nesahalo, Koncept tedy pohání úplně normální zážehový čtyřválec 1.4 T-Jet se 118 kW spřažený se šestistupňovou přímo řazenou převodovkou.

500L Vans debutuje na surfovém US Open v kalifornském Huntington Beach. Jeho název nemá nic společného s dodávkami, nýbrž s americkým výrobcem sportovních bot, oblečení a dalších doplňků (čepic, batohů). A proč se vyfešákované „ellezero“ objevuje právě tady? Jednoduché, Firma dala totiž celé události nejvíce sponzorských peněz. K vidění bude po celou dobu konání akce, tedy od 26. července do 3. srpna.

Aleš Dragoun
Diskuze (19)
Avatar - Barrichello
28. 7. 2014 16:01
Re: A pak že to nejde
Jistě, ale pořád to Auto Outlet či dneker nebo Impexta vozí z usa/kanady.
Akorát už je to připravené na provoz, přihlásí vám to a máte na to i záruku.
Avatar - Barrichello
28. 7. 2014 15:59
Re: Eko
Fiat 500 je stylovka pro nějaké kreativce, studenty, holčiny po maturitě + jistě zaujme pár 4% pánů.

Nikdo si to nekoupí pro odvoz rodiny a už vůbec ne po cestování po státech.

na to sou auta typu winnebago nebo právě velké dodávky typu chevy express, RAM Van, Ford Econoline atd..
28. 7. 2014 15:04
Re: A pak že to nejde
Oni nejsou třeba ani obejdnávat, Dodge je tu poměrně zastoupen s novými auty různých výbav a cenových úrovní, s úpravou na stupně celsia a kilometry a hotov jen k přihlášení. Takže třeba koupit nový Durango s V6 či Hemim je otázka jedné cesty do Prahy, o tom vím
28. 7. 2014 15:01
Re: Eko
Vždyť tam všichni nemají jen obry, a prodává se i obyčejná 500. Ani to asi není auto pro rodinku, ale spíš jejich děti.
Avatar - LEGOPARK
28. 7. 2014 12:31
Re: eh...
Ked Auto.cz nie je schopne ani po 2 dnoch opravit galeriu, pozrite si fotky tu:

[odkaz]