Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat chce vyrábět SUV Maserati Levante a Alfa Romeo CXover

Tomáš Kovařík
Diskuze (14)
Fiat plánuje v turínském závodě Mirafiori produkovat SUV značek Maserati a Alfa Romeo. Ty mají konkurovat například Porsche Cayenne.

Šéf společnosti Sergio Marchionne oznámil, že spuštění výroby SUV Maserati Levante (na bázi studie Kubang) a Alfa Romeo CXover (Kamal) zajistí budoucnost pro továrnu, jejíž kapacita je v současnosti nedostatečně využívaná. V poslední době se tam pracuje jenom několik dní v měsíci.

Novinky z turínské továrny se budou v převážné míře vyvážet - Levante od příštího roku, CXover od 2015. Export do zámoří je pro Fiat klíčový, poptávka na domácím trhu zmítaném recesí totiž prudce klesá. Dřívější nezdary expandovat se podle Marchionneho do budoucna změní, velkou roli sehraje silná síť 2300 prodejců značky Chrysler v USA. Investice do oživení Maserati by měly přesáhnout v přepočtu 30 miliard korun.

Marchionne také nesouhlasí s myšlenkou, že Fiat nedokáže konkurovat luxusním vozům. „Na ženevském autosalonu představíme jedno z nejdražších automobilů světa. Půjde o nástupce modelu Enzo, které je zcela vyprodané. Tenhle vůz vyrobili italští dělníci, italští inženýři a italští designéři. A vy se mě ptáte, co se potřebuji naučit od Němců?“ dodal.

Tomáš Kovařík
Diskuze (14)
6. 2. 2013 12:11
Re: Nejluxusnější fiat,tak
Dává, jen tys to špatně pochopil, trochu přemýšlej nad tím co čteš, než začneš vytrubovat do světa svoje rádoby zesměšňující soudy. ;-)
Avatar - Ham.
5. 2. 2013 22:01
A vy se mě ptáte, co se potřebuji naučit od Němců?
Hloupá otázka Sergio, to chápu, všichni na ni znají odpověď.
Hlavní věc kterou neumíš je dodržovat sliby. To je přesně to co by ses měl od Němců naučit a sofort, protože zákazníci už ti zdrhli a až něco náhodou slavnostně vyrobíš tak ti už nikdo nebude věřit.
Avatar - elNiino88
5. 2. 2013 21:27
Re: Všechno špatně...
tradice Alfy Romeo je cenově dostupný mainstream??? A kdy naposled něco takovýho vyrobili??? Dřív prodávali auta za ceny třípatrovýho domu, to pro moc lidí cenově dostupný nebylo...
Avatar - Bristol
5. 2. 2013 18:49
Re: Marketing
tak tak...naprosty souhlas: italska auta nemaji problem s technikou natoz s designem...jen s prodeji
Avatar - Bristol
5. 2. 2013 18:47
Re: Nejluxusnější fiat,tak
me to celkem smysl dava: maserati je snad luxusnejsi nez alfa romeo....aspon tedy rikaji ze je >:D