Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat v Ženevě: Freemont, 500 Coupé Zagato a Gucci

Ladislav Čermák
Diskuze (0)
Kdo prošel kolem stánků Fiatu a Lancie, nevěřil zřejmě vlastním očím – tolik modelových novinek zřejmě neměl nikdo jiný!

Jenže zasvěcení vědí, že nespadly z nebe; ve většině případů šlo o rebrandované chryslery a dodge. I přesto ale zbylo místo na překvapení z vlastního domu, i když tentokrát nedošlo na novou typovou řadu.

Specifický sedmimístný crossover se v Evropě napoprvé nechytil, takže to zkouší pod novou značkou a několika dalšími změnami, které by mohly obměkčit chladná evropská srdce.

Středně velký sedmimístný model vhodně vyplňuje zející mezeru v nabídce a částečně nahrazuje doživší Ulysse. Freemont si od Dodge Journey půjčil kompletní karoserii i s mechanikou, použil ovšem vlastní, výrazně útulnější a pohlednější interiér, a zejména nové motory, zejména vlastní diesel 2,0 JTD. Významným plusem je i pohon všech kol. Interiér už nevypadá jako v dodávce a nikoliv špatně vyřešená mechanika ani topologie dávají šance uspět.

Že má úspěšná retrobublina stále co říct, více než přesvědčivě dokázal koncept 500 Coupé Zagato. Chtělo to skutečného mistra, aby nařezal tak povedené linie a znovu je poskládal pokud možno ještě lépe. Povedlo se, a přikrčená střecha dodala přátelské roztomilosti trochu koření. Samozřejmě že to odnesl prostor na zadních místech, ale u třiapůlmetrového auta se za to nikdo zlobit nebude. Podobné auto bychom rádi potkávali i naživo!

Dárkem k devadesátinám slavné značky je stejnojmenný akční model Fiat 500 Gucci. Ten pokračuje v úspěšné tradici vyšperkovaných stylovek, inspirované Lancií. Tentokrát došlo na dvě základní barvy, doplněné buď lesklým (černá) nebo saténovým (bílá) chromem. Na technická vylepšení ani tentokrát nedošlo, jde o ryze módní záležitost pro bohatá velká města.      

Ladislav Čermák
Diskuze (0)