Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus vstupuje na trh vnitrostátní autobusové přepravy v ČR

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Společnost FlixBus se na českém trhu doposud zaměřovala především na mezinárodní dálkovou dopravu, ale nyní se začíná naplno věnovat i vnitrostátním meziměstským linkám.

Společnost FlixBus od 17. srpna letošního roku spustila provoz na vnitrostátních linkách a v první vlně spojuje 17 českých měst, mezi nimiž jsou například Brno, Plzeň, České Budějovice nebo Karlovy Vary.

Pavel Prouza, ředitel společnosti FlixBus pro Českou republiku a Slovensko, k tomu uvedl, že hned od začátku bude nasazen vysoký počet spojů a v některých případech mají být intervaly mezi odjezdy jen 30 minut.

Další vnitrostátní spojení společnost nasadí od 3. září, které je již nyní možné si objednat. Ceny jízdenek začínají na 49 korunách a lze je pořídit online na www.FlixBus.cz nebo přes mobilní aplikaci, v lokálních FlixBus obchodech či spolupracujících cestovních agenturách po celé České republice.

Pavel Prouza dodává, že nově spuštěné linky jsou pouze začátek. Cílem společnosti Flixbus je být jedničkou na klíčových linkách do roku 2018 a postupně zapojit do zelené sítě celou Českou republiku.

S prvními přeshraničními linkami z Prahy začal FlixBus již v roce 2014 a během následujících let neustále rozšiřoval počet destinací v evropské síti. Praha je tak již nyní hlavním dopravním uzlem tohoto dopravce v regionu střední Evropy a propojuje české hlavní město se stovkami destinací ve 26 zemích.

Model podnikání společnosti FlixBus je založen na spolupráci s regionálními autobusovými partnery. V Evropě spolupracuje FlixBus již s 250 autobusovými partnery. Od počátku působení v ČR spolupracuje FlixBus s pražskou společností Umbrella Coach & Buses s.r.o. Díky této spolupráci dochází k podpoře české ekonomiky vytvářením nových pracovních míst.

FlixBus se stará o technologii, lístky, kvalitu, vztahy se zákazníky, a plánování, stejně jako o marketing a prodej. Autobusoví partneři jako je Umbrella a v celoevropském měřítku přes 5000 zkušených řidičů operují na každodenních linkách flotily zelených autobusů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
19. 8. 2017 14:51
Otřes
Moje otřesená první cesta s Flixbusem: spoj mel zpoždění na odjezdu hodinu, uvnitř busu smrdí v celém prostoru WC, nefunguje wifi. Místo toho, aby jel z Florence rovnou na Anděl (aut cca 15 minut) a zkusil znížit zpoždění, tak 50 minut nesmyslně objížděl celou Prahu. Zlatý Regiojet. Jednalo se o spoj 19.8. 11:00 z Florence do Budějovic.
AKTUALIZACE: řidič už potřetí zabloudil, takže od času pravidelného odjezdu uplynulo už 3,5 hodiny a my jsme pořád v jedné třetině cesty. Se Studentem celá cesta trvá obvykle 2 hodiny. Uaaaa, co jsem komu udělal?
Avatar - Jenik3
18. 8. 2017 09:14
jen tak dal
Je dobre, ze na trh vstoupil dalsi hrac. Kvalitou a cenou bude muset jit nad uroven stavajicich dopravcu, aby ziskal nove zakazniky. Jancura a spol radost mit nebudou, ale to je zivot podnikatele.