Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Focus dělá Fordu radost

Ondřej Láník
Diskuze (49)
V souboji s Golfem se Focus stále cítí jistě v kramflecích. Podle opravené statistiky SDA bylo v roce 2004 zaregistrováno do provozu 2592 Focusů, ale jen 2403 Golfů, letos si Focus vede obdobně. Nejžádanější je "nákladní" kombi s odpočtem DPH.

Nový Ford Focus se hned po svém uvedení na evropský trh prosadil do popředí prodejních tabulek. V Evropě se tak za první pololetí letošního roku prodalo o 13 000 Fordů Focus více než o rok dříve, kdy byl ještě v nabídce Focus 1. generace.

Během prvních šesti měsíců roku 2005 vyjelo na evropské silnice 243 800 nových Focusů a modelu tak patří tři procenta z evropského trhu osobními automobily.

Také v České republice dělá nový Ford Focus modrému oválu radost. Za první pololetí si (podle tabulky registrací SDA) zákazníci odvezli celkem 1235 nových Focusů, z nichž více než čtyři sta bylo prodáno ve specifikaci N1. Focus tak překonal svého tradičního rivala, VW Golf (1086). Stejně úspěšný byl nový Ford Focus mimochodem i za celý loňský rok. Opravené statistiky registrací SDA totiž říkají, že loni bylo v ČR zaregistrováno celkem 2592 vozů Ford Focus, 2403 VW Golf, 2436 Peugeot 307 a 1803 Opel Astra. Ford Focus byl tak loni v ČR nejúspěšnějším dováženým vozem nižší střední třídy.

Ford má ostatně ve vozovém parku ČR v nižší střední třídy tradičně skvělé zastoupení. Mezi dováženými značkami totiž v tomto segmentu našim silnicím kraluje legendární Ford Escort (více než 75 000 vozů). A protože je v ČR zaregistrováno také více než 23 000 Focusů a tento počet stále stoupá, znamená to, že Ford v ČR v počtu registrovaných vozů atakuje stotisícovou hranici už jen v samotné nižší střední třídě!

Nový Ford Focus je teď na nabídce za cenu od 409 990 Kč, přičemž navíc běží limitovaný program "Výměna". To znamená, že při koupi většiny variant nového Focusu může zákazník dát dealerovi svůj starý vůz protiúčtem – a navíc dostane bonus ve výši 70 000 korun.

Ondřej Láník
Diskuze (49)