Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Bronco z AliExpressu? Chery a Great Wall ukazují čínské verze

Diskuze (2)

Chery Jetour T-X a Great Wall Haval Cool Dog. Dva modely z čínského trhu, které se až moc okatě podobají Fordu Bronco.

Chery a Great Wall Motors jsou čínské automobilky, které se nebojí inspirovat úspěšnými modely již zaběhlých značek. Tentokrát si inspiraci vzali z Fordu Bronco, který se v minulém roce vrátil po letech do výroby.

O prvně jmenovaném modelu, tedy Jetour T-X, zatím nemáme mnoho informací. Podle Chery je název modelu tvořen spojením dvou čínských slov Jie a Tu. Automobilka na svých stránkách uvádí, že tyto slova v podstatě znamenají “pohodlné cestování”. Bližší informace o tomto modelu včetně technické specifikace se dozvíme v dubnu na Beijing Motor Show. Premiéru si však Jetour T-X odbyl už tento týden pomocí krátkého klipu přímo od Chery.

O Haval Cool Dog od automobilky Great Wall máme o trochu více informací. K veřejné premiéře dojde s největší pravděpodobností také na Beijing Motor Show. Nicméně zde už máme některé technické údaje prozrazeny. Offroad z divize Haval zaměřené na modely SUV má na délku 4,52 m, na šířku 1,88 m a je vysoký 1,75 m, rozvor dosahuje 2,71 m a váží 1710 kg.

Jelikož se nejedná zrovna o štíhlou modelku, možná byste u takového SUV čekali silný motor. Cool Dog však nabídne pouze 1,5litrový čtyřválec o výkonu 181 koní (135 kW) s pohonem na přední kola. Pro zajímavost, Ford Bronco, který je pro výše zmíněné modely z Číny inspirací,  je vyráběn v motorizacích EcoBoost o objemu 2,3 a 2,7 l  s výkonem 304 a 335 koní.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (2)

Doporučujeme

13. 1. 2022 14:39
Re: china
co konkrétně tobě ukradli? nahlásils to na policie?
13. 1. 2022 11:25
china
uz jsme si tak nejak zvykli, ze chinsti komunisti ukradnou uplne vse