Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford chce do modernizace značky Lincoln vložit miliardu dolarů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Pro Lincoln to bude "poslední šance", jak se vrátit na pozici přední americké značky v segmentu luxusních automobilů.

Americká automobilka Ford Motor chce do vývoje nové generace modelů značky Lincoln investovat miliardu dolarů, tedy asi 17 miliard korun. Pro Lincoln to bude "poslední šance", jak se vrátit na pozici přední americké značky v segmentu luxusních automobilů, řekli podle listu The Wall Street Journal představitelé Fordu na neveřejném setkání s prodejci lincolnů.

Ford nyní pracuje na sedmi zcela nových nebo podstatně modernizovaných modelech značky Lincoln. Na trh by měly být uváděny během nadcházejících čtyř let, řekl prezident regionální divize Ford Americas Mark Fields podle několika prodejců, kteří se schůzky před dvěma týdny zúčastnili.

Zástupci Fordu na setkání uvedli, že v letošním roce firma čeká pokles prodeje vozů Lincoln na 78.000. S pomocí nových modelů by se měl prodej do roku 2015 dostat na 162.000. Představitelé Fordu nebyli podle agentury Reuters zatím k zastižení, aby se ke zprávě vyjádřili.

Ford loni v říjnu oznámil dealerům, že zruší 175 slabších obchodních zastoupení značky Lincoln ve Spojených státech z dosavadních zhruba 500 a bude pracovat na obnově celé značky včetně nového designu a luxusních prodejen. Ford chce dostat obchodní zastoupení značky na takovou úroveň, která by mohla konkurovat luxusním prodejnám německých značek Audi a Mercedes.

Lincoln byl do 90. let minulého století nejprodávanější značkou luxusních vozů v USA. Nyní ale prodává méně než polovinu automobilů proti současnému lídru segmentu, jímž je značka Lexus japonské automobilky Toyota.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Avatar - white label
21. 6. 2011 10:07
Re: Dobré zprávy
Snad se už Ford konečně trochu poučil a dopadne to lépe, než třeba s Jagem, nebo Volvem pod taktovkou Fordu... ;-)
Avatar - Barrichello
21. 6. 2011 10:02
Re: Dobré zprávy
To ano, držím palce :yes:
Avatar - Glaukos
20. 6. 2011 15:35
Re: Dobré zprávy
Doufám, že se podaří, Lincolnu by byla velká škoda
Avatar - Barrichello
20. 6. 2011 10:15
Dobré zprávy
moderznizace modelů a také prodejní sítě je potřeba, aby se Lincoln mohl vrátit zpět mezi elitu. Uvidíme, zda se to podaří.