Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford GT: cena 4,5 milionu, první majitel v Česku

Libor Zezulka
Diskuze (23)
Fordovo nové superauto schopné uhánět rychlostí až 330 km/h míří do Evropy. Kdo neváhá vyhodit za dravý stroj asi 4,5 milionů korun, má šanci. České vozovky o červený skvost nepřijdou.

Ford GT, který navazuje na legendu Le Mans ze šedesátých let, konečně stane na evropské půdě. Supersport, jenž způsobil v řadách odborníků i laiků skutečné pozdvižení a dokázal, že americká automobilka stále umí postavit sportovní klenot, bude určitě ozdobou evropského vozového parku. Jenže to má jeden háček. Evropa dostala milostivě přiděleno pouze 101 vozů, jejichž cena navíc převyšuje americkou verzi o cca 40 000 dolarů (v závislosti na daních atd.) Fordu GT chtivý Čech zaplatí podle údajů importéra za červený skvost necelých 180 000 dolarů.

Určite je na místě otázka, kde se vzalo dramatické zvýšení ceny. Odpověď zní - emisní limity. Kvůli splnění přísných emisních norem musela automobilka své GT trochu upravit a ona drobná úprava zvýšila cenu o (ne)příjemných 760 000 Kč. Zatímco tedy Američan zaplatí za méně ekologické GT při současném kurzu asi 3 340 000 Kč, Čech za šetrnější variantu asi 4 400 000 Kč. Účast Fordu GT v českém provozu není utopií. České zastoupení Fordu nám potvrdilo, že jednomu štastlivci automobil, jenž dýchá na záda např. Ferrari Modena, Aston Martinu DB9, Porsche 911 Turbo či Lamborghini Gallardo, prodá.





komerční sdělení:

Zimní pneumatiky – LEVNĚ a na splátky BEZ navýšení

Pokud chcete ušetřit své peníze a čas, využijte nákupu zimního obutí v některém z internetových obchodů. Ceny zde dosahují velkých rozdílů oproti cenám v kamenných pneuservisech a nyní lze on-line nakoupit i na splátky bez navýšení na Pneuexpert.cz!

Libor Zezulka
Diskuze (23)