Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford může využít jméno Mustang i pro další modely

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Po pětapadesáti letech od představení první generace ikonického Mustangu se automobilka Ford rozhodla využít světoznámé jméno pro další model – elektrické SUV. A tím to možná neskončí.

Automobilka Ford sice ospravedlňuje použití jména Mustang pro elektrické SUV řadou podobností s tradičním sporťákem, od designu po údajně podobnou jízdní charakteristiku, jenže v očích veřejnosti se s moc velkým pochopením nesetkala, což ostatně potvrzují i výsledky naší ankety. Jenže do budoucna by mohlo být ještě hůř.

Naši britští kolegové z magazínu Autocar totiž naznačují, že by někteří manažeři ve Fordu mohli chtít proměnit jméno „Mustang“ v označení jakési podznačky, která by měla být zaměřena především na výkonné modely.

V současnosti už se tak prý uvažuje o dalších modelech, které by mohly nést označení Mustang. Zatím však máme naprosté minimum informací a tak ani není zřejmé, zda by mělo jít o další čistě elektrické modely ve stylu Mach-E, nebo i nové modely s tradičním spalovacím motorem.

Těmto spekulacím ale nahrává i zhruba rok stará informace, podle které měl Ford svým dealerům prezentovat čtyřdveřový Mustang, jak připomíná web Motor1. Tehdy se mluvilo o novince s karoserií sedan a protáhlou střešní linkou, jaká je typická pro čtyřdveřová kupé. Již tehdy se přitom zdůrazňovalo, že má jít o další projekt vedle elektrického Mach-E.

Podle tehdejších informací měla mít novinka pod kapotou motor V8, přeplňovaný dvojicí turbodmychadel, díky čemuž by se čtyřdveřový Ford Mustang dokázal hravě vyrovnat i evropským rivalům v podobě Porsche Panamera nebo Audi A7 Sportback. Právě to měli být jeho hlavní konkurenti, jak tehdy naznačovaly uniklé informace.

Od té doby už ale o čtyřdveřovém Fordu Mustang nepadlo ani slovo a tak zůstává otázkou, co vlastně Ford s ikonickým modelem zamýšlí. V blízké budoucnosti však bude zajímavé sledovat hlavně výsledky práce na elektrickém SUV Mustang Mach-E, které slibuje pohon pouze zadních i všech kol, výkon od 258 po 337 koní a akceleraci z 0 na 100 km/h pod 8 sekund.

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Doporučujeme

19. 11. 2019 11:13
mustang
Jen houšť, pořádně to podojte, přejmenujte celého Forda na Mustang a nemusíte dál řešit nesmysly! :D
Avatar - Jerry.Gunman
19. 11. 2019 00:18
Re: Mustang
Vždycky může být hůř... Takový elektrický Mustang Tranzit, pro rozvoz zboží po městech, s dojezdem 150 km a maximálkou omezenou na (50) km/hod, to teprve bude kauf ;-)
18. 11. 2019 20:32
Mustang nebo Puma...
Manažerům Fordu je to jedno, nacpali by ty jména i na rikšu. Mustang je coupé, Puma také... ty nové crossovery si můžou strčit do míst, kde slunce nesvítí :no:
Avatar - _Karel_
18. 11. 2019 18:45
Re: To je strašný.
:yes: každého managera i politika zajímá jen "dnes".
Avatar - _Karel_
18. 11. 2019 17:40
Mustang
Neutekli do Fordu manažéři že Seatu? Co takhle Mustang Focus? :'-(