Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford ukázal zajímavou novinku. Nákupní vozík

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Automobilka Ford se pochlubila novinkou, která nás přinutila podívat se do kalendáře, kolikátého že je to dnes dubna.

Ford totiž představil vizi nákupního vozíku. Samozřejmě ne jen tak obyčejného, tenhle je vybaven autonomním brzděním.

"Týdenní nákupy s dětmi zvýší rodičům tlak stejně spolehlivě jako nahánění dětí do postele nebo k jídlu. Dětské záchvaty vzteku nebo cesty obchodním domem do uličky se sladkostmi mohou být vyčerpávající, ale když se dítě nekontrolovaně rozjede vysokou rychlostí na nákupním vozíku, přestává všechna legrace," uvádí Ford a říká, že přišel s řešením. Nechal se přitom inspirovat technologií, která pomáhá předcházet dopravním nehodám.

Většina modelů značky Ford může být vybavena takzvaným předkolizním asistentem. Ten sleduje pomocí kamery a radaru prostor před vozem. Zaznamená-li riziko srážky s jiným vozidlem, chodcem nebo cyklistou, upozorní řidiče a v případě nutnosti začne také automaticky brzdit.

Nákupní vozík s autonomním brzděním pracuje na stejném principu. Sleduje prostor před sebou a v případě hrozící srážky začne sám brzdit.

Zatím se jedná pouze o prototyp. Vznikl jako součást projektu Ford Interventions, jehož cílem je využívat poznatky z automobilového průmyslu k řešení každodenních problémů.

„Předkolizní asistent pomáhá našim zákazníkům předcházet nehodám, nebo alespoň zmírňovat jejich následky. Řekli jsme si, že uplatnění stejného principu na nákupní vozík by znamenalo skvělý způsob, jak názorně předvést přínos této užitečné technologie pro řidiče široké veřejnosti,“ prohlásil Anthony Ireson, ředitel marketingové komunikace ve Ford of Europe.

Jak se vám tento nápad líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme