Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford zkoumá jak zlepšit hospodaření. Budoucnost Jaguaru je nejistá.

Ondřej Láník
Diskuze (266)
Ford Motor Company zkoumá nejvíce ztrátové divize jakou je i evropský Jaguar. Cílem je předejít dalším velkým ztrátám. Napsal to včera deník Wall Street Journal s odvoláním na dobře informované zdroje.

Ford Motor Company zkoumá nejvíce ztrátové divize jakou je i evropský Jaguar. Cílem je předejít dalším velkým ztrátám. Napsal to včera deník Wall Street Journal s odvoláním na dobře informované zdroje. Přímo nejvyšší šéf Fordu Bill Ford najal Kennetha Leeta, poradce a specialistu na fúze, který dříve pracoval pro investiční banku Goldman Sachs. Jeho úkolem bude prozkoumat, jaké jsou možnosti ozdravení druhého největšího amerického autokoncernu.

Ztráta Fordu ve druhém kvartálu letošního roku činila 123 milionů dolarů, zatímco rok před tím byl Ford v zisku 946 milionů dolarů. Na vině je slábnoucí poptávka po osobních autech a pickupech na severoamerickém trhu. Již dříve automobilka oznámila, že připravila restrukturalizační program v jehož rámci bude do roku 2012 propuštěno 30.000 zaměstnanců a celkem bude uzavřeno 14 závodů v severní Americe.

Velké ztráty generuje Ford nejen na americkém kontinentu, ale také v Evropě. Premier Automotive Group, sdružující luxusní značky koncernu Ford - Volvo, Jaguar, Land Rover a Aston Martin - ohlásila ve druhém kvartálu ztrátu 162 milionů dolarů ve srovnání s loňským ziskem 17 milionů dolarů. Problematická značka Jaguar, kterou Ford koupil před sedmnácti lety se ani se čtyřmi modelovými řadami není schopna prosadit a přinést skupině zisk. Jednou z možností, kterou může Kenneth Leet vedení Fordu navrhovat bude zřejmě prodej akcií Jaguaru, další alternativou je širší strategická aliance s jinou automobilkou.

Ondřej Láník
Diskuze (266)
3. 8. 2006 22:16
Re: TAK JE TO KONEČNĚ JASNÉ
:yes:
3. 8. 2006 22:08
Re: TAK JE TO KONEČNĚ JASNÉ
Nojo, vojenskej vyprošťovák ;-) :yes:
3. 8. 2006 21:55
Re: Teror?
Tak to jsem to nějak jinak pochopil... přečtu ještě jednou.
3. 8. 2006 21:54
Re: TAK JE TO KONEČNĚ JASNÉ
Hele :-) bejk nemůže přece couvat ne zrcátka... sakra už jsi někdy upaloval jednosměrkou na jediný volný místo 100 metrů? Zrcátka jsou pro "vyhozenej" krční obratel, pro důchodce a pro dvanácettrojkaře. A ještě taky dámy tak couvaj... Chlap, Ricardo... pravačku na horní hraně sousedního opěradla, levačku nahoře na volantu a vexluje s tím, jak se zbíječkou... Něco už jsem nacouval... Kdykoliv vidím couvat někoho v osobáku na zrcátka... trnu, jak to dopadne.
3. 8. 2006 21:15
Re: Zdielanie technologii a uctovnicke triky?
Bravo :yes: