Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Francouzský prezident Hollande přijel na inauguraci Citroënem DS5

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (73)
François Hollande byl oficiálně jmenován do funkce. Pro tuto zvláštní příležitost si vybral vůz Citroën DS5 Hybrid4.

Na inauguraci do Elysejského paláce dorazil nový francouzský prezident François Hollande na palubě Citroënu DS5 Hybrid4. Tento automobil v šedém laku karoserie se od standardních verzí liší shrnovací plátěnou střechou, aby se prezident mohl postavit a kynout davům.

Základem pro speciální prezidentský Citroën se stal sériový DS5 Hybrid4 (na autě označeno DSHH), který spojuje přeplňovaný vznětový čtyřválec 2,0 HDi o výkonu 120 kW s elektromotorem 27 kW. Agregáty jsou odděleny, elektromotor pohání zadní kola samostatně, bez mechanického spojení s turbodieselem. Převodovkou pro hybrid je šestistupňový robotizovaný manuál.

François Hollande se již při své inauguraci vrací k tradiční značce francouzských prezidentů, zatímco odcházející prezident Nicolas Sarkozy přijel v roce 2007 na inauguraci v limuzíně Peugeot 607 Paladine, i když následně využíval služeb Citroënu C6. Ten byl v letech 2005 až 2007 i oficiálním vozem prezidenta Jacquese Chiraca. Ten využíval i předchozích velkých Citroënů XM a CX.

Na základě automobilů značky Citroën vznikla i řada prezidentských speciálů, z nichž k nejznámějším patří čtyřdveřový kabriolet SM nebo 6,5 metru dlouhá limuzína DS pro generála Charlese De Gaulla. Ten mimochodem používal při přehlídkách standardní DS s podobnou úpravou střechy jako má DS5 Hybrid4 nového francouzského prezidenta.

Fotografie z přípravy prezidenteského Citroënu DS5 Hybrid4 i z inaugurace poskytli CITROËN COMMUNICATION, Alexandre Vinet, Jérôme Lejeune a Abacca.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (73)
Avatar - Emel
18. 5. 2012 11:29
Re: Nesmysmyslne
Svůj pohled jsi popsal správně... má vůbec smysl ti vysvětlovat, že NSDAP byla pravicová strana?
17. 5. 2012 17:27
Re: koblihy pro prezidenta
>:D hele, začínáš bejt vtipnej :yes: . Ne, opravdu nechápu, proč živá zvířata vykovánavají potřebu >:D a taky nechápu, proč máš takovou potřebu se přít, že by komplex? achjo...promiň, ale já ti s tim nepomůžu, to si běž někam jinam. Hodně síly při vymýšlení dalšího "zdrcujícího" příspěvku.
Avatar - Ronault.
17. 5. 2012 14:51
Re: Krásná ukázka reprezentace
O nějakém nekvalitním uhlí na Ostravsku nelze mluvit.

Švédové měli a pokud vím, tak pořád mají největší daňové zatížení v Evropě. A ono jim to i nevadilo, do doby, než to začali hlavně přistěhovalci zneužívat a vzrostla kriminalita. Prostě do té doby, než si z toho systému udělaly některé skupiny dojnou krávu. Tak je to bohužel více jak časté.
17. 5. 2012 13:41
Re: Krásná ukázka reprezentace
ono je uhlí a uhlí - spousta nekvalitních dolů je dotována (třeba na Slovensku, nevím jak tady), nebo se prostě zavírají. A to už velká vlna utlumování těžby (minimálně na západě) v 80tých letech proběhla.

ale máš pravdu, vypadá to, že ve jménu ekologie se pozavírají jaderné elektrárny a prodlouží život těch tepelných....

socializmus ustoupil z jednoduchého důvodu - nikdo na něj z dlouhodobého pohledu nemá prachy (no možná arabové, než jim vyschne ropa). prostě někdo musí i makat.
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2012 11:54
Re: Nesmysmyslne
DĚKUJI za "připonínku" výtečně pružného dvěma turby osazeného V6 motoru (a asi NEJlepšího/NEJvhodnějšího vozu střední třídy pro nad200kilometrové rychlosti.. zdroj auto.cz ;-)
A dle ZDROJe auto.cz jsou prý VELKÉ rozdíly v použitých kůžich (a "jakokůžich")

[odkaz]

vs

[odkaz]

No a protože tohle (asi) většina lidí NEví (nebo se tomu přímo "vysmívá" - zřejmě si "předstaVWuje" že to je přesně naopak ;-) ), tak proto to zmiňuji
Pěkný den (třeba ve voze s motorem s dvěma turby a kvalitní kůží :yes: :-)