Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gemballa chystá terénní verzi Porsche 911. Na prvních obrázcích vypadá drsně

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Specialista na extrémní úpravy vozů značky Porsche chystá řadu zajímavých novinek. Dojde i na terénní verzi Porsche 911.

Ta je z naznačovaných plánů německého úpravce dost možná nejzajímavější - alespoň podle prvních obrázků, které Gemballa ukázala. Je na nich totiž už vidět, jak bude vůz s označením Gemballa Avalanche 4x4 vypadat.

A i když jde jen o ilustrace, které mohou řadu detailů zveličovat a úmyslně přehánět, vize terénní 911 vypadá opravdu působivě. O technice zatím bohužel nic nevíme, ale je jasné, že vůz bude vycházet z některé z čtyřkolkových verzí.

Gemballa také tvrdí, že off-roadovou "devětsetjedenáctku" vymýšlí už zhruba čtyři roky. Produkční verze by měla být venku někdy v průběhu příštích 24 měsíců.

Kromě Avalanche 4x4 Gemballa chystá také model Tornado 4x4, což bude terénní provedení SUV Cayenne. A už dříve se objevily informace o vlastním supersportu s motorem uprostřed, který nabídne výkon okolo 800 koní, sprint z klidu na 100 km/h za méně než 2 a půl sekundy a na 200 km/h za 6,5 vteřiny.

V plánu je také produkční verze ostré Gembally Avalanche 4.2 RS, jejíž koncept firma představila na ženevském autosalonu v roce 2017. A další zajímavou novinku představuje kit GTR 8XX Evo-R BiTurbo pro Porsche 911 generací 991 a 992, který nabídne výrazné zvýšení výkonu oproti sériovým autům - výkonnější provedení poskytne dokonce 1000 koní. 

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme