Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Marc Philipp Gemballa navazuje na svého otce. První vlastní model uvede v Ženevě!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Marc Philipp Gemballa, syn Uwe Gembally, představí v rámci nadcházejícího autosalonu v Ženevě svou vlastní značku a zároveň i její první projekt, v podobě supersportu se schopností jízdy v terénu.  

Společnost Marc Philipp Gemballa GmbH založil syn Uwe Gembally již v roce 2018 a poměrně v tichosti během uplynulých dvou let pracoval spolu se svými partnery a investory na vývoji vozu, který hodlá představit deset let od násilné smrti svého otce.

Prvním zástupcem mladé společnosti se má stát prozatím blíže nespecifikovaný supersportovní automobil, který má nabízet extrémní jízdní výkony na silnici i v terénu. Pod finální podobou tohoto vozu je podepsán designér Alan Derosier, který se ve svém životopise může mimo jiné pochlubit prací pro automobilky Daihatsu, Chery a od roku 2018 i Renault.

Společnost Marc Philipp Gemballa GmbH uvádí, že na vývoji i výrobě se podílí řada partnerů, z nichž lze zmínit například KW Automotive (odpružení), Michelin a BF Goodrich (pneumatiky), Akrapovič (výfukový systém), DS Fasertechnik (komponenty z uhlíkových vláken), VELA Performance (konstrukce) a Staud Studios (marketing).

Projekt je podle oficiálních materiálů Marc Philipp Gemballa GmbH finančně zcela zajištěn a byly již přijaty objednávky od prvních zákazníků. Premiéra vozu se však má odehrát až začátkem března 2020 během autosalonu v Ženevě na soukromé akci pro vybrané klienty.

V souvislosti s prvním oficiálně zveřejněným snímkem zadních partií novinky a zálibou Alana Derosiera v návrzích moderních interpretací slavných sportovních i závodních modelů značky Porsche se očekává, že novinka stojí na základech modelu 911 a její vzhled bude do jisté míry inspirován typem 959.

Marc Philipp Gemballa se ve svých šestadvaceti letech může pochlubit poměrně bohatými zkušenostmi z automobilového průmyslu. Po studiu ekonomie na Evropské obchodní škole (EBS University), nedaleko Frankfurtu nad Mohanem, pracoval pro automobilky Aston Martin, Mercedes-Benz a Porsche. Svět rychlých kol je mu však blízky od dětství, což dokazuje i snímek, na němž je čtyřletý Marc Phillip s jedním s vozů Porsche v úpravě Uwe Gembally.  

Společnost Marc Philipp Gemballa GmbH se sídlem v německém Leonbergu v souvislosti se svým představením nezapomíná připomenout, že nemá nic společného se současnou firmou Gemballa GmbH. Ta je sice přímým pokračovatelem původní společnosti Uwe Gembally, ale od roku 2010 má nové vlastníky a vedle tuningu se v současnosti věnuje i vývoji vlastního supersportovního vozu.

Zdroj: MARC PHILIPP GEMBALLA GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

26. 2. 2020 16:56
Krejčíř
Nejak nebylo zmineno, ze pry stal za vrazdou Krejcir..

https://www.blesk.cz/…oji-krejcir.html