Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Grafik si představil příští Hondu NSX. Takhle bychom si ji nechali líbit!

Filip Melich
Diskuze (0)

Stávající generace Hondy NSX skončila a její nástupce není jistý. To však nezastavilo nezávislého grafika, který vytvořil vlastní představu, jak by třetí generace mohla vypadat. A stojí za to!

Zástupci značky říkají, že nové NSX přichází vždy v době, kdy chce Honda světu dokázat své schopnosti. První generace způsobila pozdvižení, druhá generace ukázala, že Honda dokáže postavit i velice schopný hybridní sporťák, zatímco třetí generace zřejmě předvede, čeho je japonský výrobce schopen s elektrickým pohonem. Jak by elektrické NSX mohlo vypadat, ukazují povedené digitální ilustrace designéra jménem Ulises Morales.

Výroba druhé generace Hondy NSX (a jejího dvojčete, Acury NSX) skončila v polovině letošního listopadu. Eventuální příchod nástupce zatím není jistý, přestože se zdá, že je mu sama automobilka nakloněna. Ulises Morales, designér pracující v italském Turíně, se rozhodl vytvořit představu, jak by taková třetí generace NSX mohla vypadat.

Video se připravuje ...

Svým vzhledem Moralesův výtvor jednoznačně odkazuje na první generaci Hondy NSX. Příbuznost je vidět zejména v bočním profilu a křídlu na zádi. Kreace si zachovává proporce auta s motorem uprostřed, přestože její autor konkrétní způsob pohonu vozu nezmiňuje. Vzhledem ke spekulacím ohledně případného produkčního auta a absenci koncovek výfuku na digitálních ilustracích se však dá předpokládat, že jde o elektromobil.

Přestože design odkazuje na první generaci NSX, nejedná se o prvoplánové retro a auto působí moderně. Úhledně tvarovaná příď s úzkými světlomety ukrývá sympatický detail v podobě předního zavazadlového prostoru, do nějž se podle Moralesovy představy vejdou minimálně dvě velké krabice s ovocem. Kdo říká, že supersporty musí být nepraktické?

Moralesův návrh nemá pochopitelně s plány automobilky nic společného, ale my musíme uznat, že bychom se za podobně vypadající Hondu NSX nezlobili. Kdyby se v Japonsku inspirovali při přípravě designu případného budoucího auta, nic by tím nezkazili. Nám nezbývá nic jiného než doufat, že se skutečně nového NSX dočkáme. Byť by to bylo s elektrickým pohonem, dosavadní dvě generace naznačují, že by mohlo stát za to.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme