Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hella: světlomety do zatáčky pro každého

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Přední dodavatel světlometů vyvinul světlomety svítící do zatáčky pro dodatečnou montáž. DynaView Evo2 kombinuje mlhová světla se systémem, který reaguje na natočení volantu nebo sepnutí směrového ukazatele a rozsvěcuje pravé nebo levé mlhové světlo.

Přední dodavatel světlometů vyvinul jednodušší světlomety svítící do zatáčky pro dodatečnou montáž. DynaView Evo2 kombinuje mlhová světla se systémem, který reaguje na natočení volantu nebo sepnutí směrového ukazatele a rozsvěcuje pravé nebo levé mlhové světlo.

Sada Hella DynaView Evo2 obsahuje dva světlomety o průměru 90 mm, které se zabudují na místo mlhových světlometů. Funkci mlhovek rozšiřuje možnost svítit každým světlometem individuálně, což řídí elektronická řídící jednotka umístěná v motorovém prostoru. Zdrojem světla je halogenová žárovka H7.

Zařízení funguje pouze do rychlosti 40 km/h, což vyplývá z nového předpisu Evropské komise. Smyslem nařízení je omezení oslnění protijedoucích vozidel. Po aktivaci přídavných světel do zatáčky systém reaguje na sepnutí ukazatele směru nebo při jízdě do zatáčky. Tu rozlišuje palubní gyroskop. Po výjezdu ze zatáčky je přídavné světlo pomalu utlumeno.

Samostatný spínač slouží k aktivaci mlhových světlometů, přídavná světla slouží také pro osvětlení prostoru kolem vozu při zařazení zpátečky.

Cena zařízení v Německu činí 349 Euro.

Ondřej Láník
Diskuze (1)