Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Historie crash-testů: Saab 9-5

David Bureš
Diskuze (1)
Vysoký bezpečnostní standard Saabů let minulých i současných ukazují videa z nárazových zkoušek dvou generací modelu 9-5.

Na konci devadesátých let se v rámci experimentu rozjely proti sobě dva Saaby 9-5, každé rychlostí 60 km/h. Švédská automobilka následně tento test zopakovala i s novou generací tohoto modelu.

Na první pohled se může zdát, že se až tolik mezigeneračně nezměnilo. Na ten druhý už je ale pokrok patrný, novější 9-5 působí přeci jen robustnějším (a bezpečnějším) dojmem.

Novější Saab navíc disponuje více bezpečnostními asistenty. K vyšší bezpečnosti auta přispívá mimo jiné třetí generace aktivních opěrek hlavy SAHR 3, boční airbagy pro zadní sedadla nebo předpínače bezpečnostních pásů pro zadní pasažéry. Mimochodem aktivní opěrky hlavy, byť starší verzi, měla už původní 9-5.

Druhá generace Saabu 9-5 získala v nárazových testech Euro NCAP pět hvězdiček podle tehdejší metodiky. První generace 9-5 dosáhla v roce 1998 na čtyři hvězdičky, faceliftovaný model v roce 2003 pak získal hvězdiček pět.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - KubikCv
3. 1. 2012 14:55
z toho plyne?
Z toho plyne,že když se ve městě nevěnujete řízení,tak se Vám ve zbrusu novém Saabu téměř nic nestane.Pokud ovšem obojí zopakujete mimo město s autem kolem 5let,budiž Vám země lehká