Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hledáte bydlení? Kupte si dům Jeremyho Clarksona

David Bureš
Diskuze (17)
Rodný dům slavného automobilového novináře se nachází v klidné anglické vesnici a disponuje čtyřmi ložnicemi a dvěma koupelnami.

Milovníci britského pořadu Top Gear si v minulosti mohli pořídit bývalá auta moderátorů této show – například Lamborghini Gallardo Spyder Jeremyho Clarksona nebo Morgan Aeromax Richarda Hammonda. Nyní je možné pořídit další věc spjatou s tímto triem, na prodej je totiž dům Jeremyho Clarksona, ve kterém strávil své dětství.

Nabízený dům se nachází ve vesnici Burghwallis v jižním Yorkshiru na severu Anglie. Jedná se o bývalý statek, jehož historie se datuje do 16. století. Dům je nabízen za 595.000 liber, což v přepočtu odpovídá 19,5 milionu Kč.

V dvoupatrovém domě se nachází sklep, dva salonky, kuchyně, čtyři ložnice, dvě koupelny nebo velká pracovna. Nechybí samozřejmě ani zahrada a garáž, do které se však vejde pouze jediný automobil. Podle realitní kanceláře nabízející dům k prodeji je tato nemovitost ideální pro rodinné bydlení.

Prodávaný dům má za sebou dlouhou historii, nejznámějšími majiteli nicméně byly členové rodiny Clarksonovy. V Česku je známý především Jeremy díky svému moderování pořadu Top Gear, ve Velké Británii jsou ale slavní i jeho rodiče, kteří se živili prodejem pletených povlaků na čajové konvice.

Shirley Clarksonová v roce 1971 vyrobila pro své dvě děti – Jeremyho a Joannu – jako dárek k Vánocům plyšové medvědy. Ty následně začala s úspěchem prodávat jako medvídky Paddington, inspirací pro ně byla postava z dětských knížek spisovatele Michaela Bonda. Úspěch medvídka Paddingtona naznačuje i fakt, že prodávaný dům je označován jako dřívější domov Paddingtona.

Jeremy Clarkson se narodil 11. dubna 1960, v současnosti má rezidence ve městě Chipping Norton v hrabství Oxfordshire a na ostrově Man. České fanoušky tohoto baviče potěší zpráva, že jej letos zřejmě budou mít šanci vidět na vlastní oči. V červnu se totiž bude v Praze konat Top Gear Live, show inspirovaná tímto slavným pořadem, na které vystupuje trojice Clarkson/Hammond/May. Ne vždy je však na této show přítomno kompletní trio.

David Bureš
Diskuze (17)
3. 12. 2020 00:33
Bydlení
Nevím nevím no, mně třeba docela dost dobře otevřel tenhle článek ( https://jsme.cz/…t-a-neprohloupit ) oči o tom, jak a kde pořádně bydlet. Uvědomil jsem si i to, co je pro mně primární a určitě to není dům Jeremyho Clarksona nebo nějakého dalšího takového pomatence :-)
9. 11. 2020 22:05
Bydlení
Pro mne by bylo asi takové bydlení docela dost přemrštěné a myslím si, že bych v něm s moji rodinou ani nedokázal žít. My jsme si dělali teď rekonstrukci našeho bytečku přes firmu http://pwinterier.cz a jsme s tím naprosto spokojení, takže nějaké bydlení takovýchto megalomanů asi není pro nás :)
Avatar - Sysoj Psojič
14. 3. 2014 10:31
Re: Nesystematičnost zrcadlem ducha
Esenbe> [odkaz]
Design rulezzz a lokalita ještě víc. Raději uklidím 3x denně než bydlet v halabala sbíranku - estetickém bordelu.
Nemůžu si pomoci ale argument utulnosti je pro mně pouze omluva zabordelení interiéru odpadky.
14. 3. 2014 09:14
Re: Nesystematičnost zrcadlem ducha
On to ale není současný Jeremyho barák, v předmětném domě akorát vyrostl. Pro realitního makléře je ale velice výhodné se o tom zmínit :-)
Avatar - Magister
14. 3. 2014 07:32
Re: Nesystematičnost zrcadlem ducha
Dobře napsáno. :yes: