Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Holding Sollers bude v Rusku montovat vozy SsangYong

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Jihokorejská automobilka SsangYong Motor bude ruskému koncernu Sollers dodávat montážní sady, z kterých se budou v Rusku montovat vozy korejské značky. Zároveň probíhá proces prodeje Ssang Yongu novému majiteli.

Nejmenší korejská automobilka SsangYong Motor, která bojuje o přežití, oznámila, že s ruským holdingem Sollers podepsala sedmiletou exportní smlouvu na dodávku montážních sad. Ruský koncern Sollers tím našel dlouhodobé využití pro svou továrnu ve Vladivostoku, kterou dokončil minulý rok, korejská automobilka si naopak zajistila odbyt.

Podle smlouvy dodá jihokorejský výrobce ruskému holdingu do roku 2017 168 100 montážních sad. S dodávkami se začne ještě tento rok, kdy má do Ruska přijít na 12 tisíc sad ke smontování. Příští rok se do Vladivostoku dopraví 16 700 sad, přičemž dodávky budou postupně růst až na 24 tisíc sad v posledním roce spolupráce, kterým je rok 2017. Smlouva se vztahuje na čtyři modely korejské automobilky: Korando C, Rexton, Kyron a Actyon.

Ruský koncern Sollers nespolupracuje jen s korejskou automobilkou SsangYong. Montuje vozy také pro ruskou automobilku UAZ a japonskou automobilku Isuzu. Spolupracuje i s italským Fiatem. Na základě licenční smlouvy montuje modely Albea a Doblo.

Korejská automobilka SsangYong aktuálně hledá nového majitele. O automobilku má zájem 6 společností, které postupně provádějí v automobilce hloubkovou kontrolu, která by měla skončit 16. července. Preferenční nabídky budou zveřejněny v srpnu. O SsangYong mají mimo jiné zájem japonsko-francouzské konsorcium Nissan a Renault Samsung Motors nebo indická automobilka Mahindra&Mahindra. Další informace o prodeji automobilky naleznete v našem článku Mahindra a Renault usilují o koupi automobilky Ssangyong.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)