Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic Type R 10. generace. Mohla by vypadat takhle?

Michal Fokt
Diskuze (25)
Aktuální Civic Type R se ještě ani nezačal prodávat a po netu už kolují rendery možné podoby jeho nástupce, jenž by měl dorazit za tři roky.

Nová Honda Civic Type R s 310koňovým turbomotorem si právě užívá své momenty slávy - je neoficiálním držitelem předokolkového rekordu na Severní smyčce Nürburgringu, první testy ji hodnotí pozitivně a svou rychlost už ukazuje i na jiných tratích, než je kultovní "Ring". Má ovšem nepříjemného konkurenta z vlastní stáje. Japonci už totiž potvrdili verzi Type R i pro příští generaci Civicu, která se v Americe začne prodávat už letos na podzim a photoshopově zdatní grafici se zamýšlejí nad tím, jak by mohla vypadat.

Inspiraci mají - Honda v dubnu představila koncept kupé Civic, jenž bude poměrně věrným předobrazem Civicu 10. generace, a právě na bázi této studie vznikl i tento render, publikovaný na fóru civicx.com. Civic Type R Coupe dostává agresivní přední nárazník se třemi výraznými otvory a splitterem, výrazně vytažené blatníky s vybráním jako u současného CTR, masivní prahy a obrovská kola.

Zádi dominuje velké křídlo, taktéž inspirované aktuálním cétéerkem, rozměrný difuzor s párem koncovek výfuku a nárazník s nepřehlédnutelnými výdechy. Autor se rozhodně nedržel zpátky a vůz působí spíše jako okruhový speciál, než silniční auto, ale ono je to v zásadě jedno. Všeobecně se totiž předpokládá, že Civic Type R X bude, stejně jako v této generaci, pouze s pětidveřovou karoserií, tedy nikoli kupé. Zástupci značky nicméně slibují, že se hatchback bude až po B sloupek shodovat s kupátkem, takže úplně nereálný ten render být nemusí.

Pod kapotou bude zcela jistě pracovat opět motor 2.0 VTEC Turbo s 310 koňmi a v zájmu vylepšení dynamických schopností by vůz mohl být lehčí, ale to už se pouštíme na hodně tenký led spekulací. Teď nastal čas užít si "devítku".

Michal Fokt
Diskuze (25)
Avatar - white label
14. 8. 2015 19:03
Re: No tak horší design, než současná generace už snad Civic
Snad...
14. 8. 2015 18:59
No tak horší design, než současná generace už snad Civic mít
Současná generace Civicu je zvenčí i uvnitř taková designová tragédie, že snad ani není možné, aby nástupce v tomto směru nebyl lepší! :-!
Avatar - Dinar
13. 8. 2015 07:54
Re: Chápu,
Chápu, že klubového nástěnkáře je třeba bránit, ale když se v diskusi rozhlédneš kolem, uvidíš, že kromě tebe došlo každému, o čem je řeč. ;-)

P.S. A ta tvoje snaha v každé debatě proti hondě stavět bmw >:D V devadesátých letech proč ne, pár modelů ještě možná před deseti lety, ale teď je postavení těch značek naprosto rozdílné, to je jako bych řekl, že o FC Kotěhůlky se tu dočítáme, že budou mít nového hráče z ligy, možná, a možná za dva roky a tys kontroval tím, že o Bayernu se tu nepsalo už týden. Kapiš?! ;-)
13. 8. 2015 07:19
Re: Chápu,

Ale jo, ja prece nepisu, ze nema pravdu, jen me to prekvapuje.
13. 8. 2015 01:40
Re: Chápu,
Tak, prosím, vyřiďte panu šéfredaktorovi, že je několik, již delší dobu, nespokojených, kteří se těmito materiály krmit nechtějí nechat. [odkaz]

Jako třeba já.... ;-\ A z diskuze vyplývá, že sám rozhodně nejsem.

A výraz krmit ? Od redaktora ? Raději to přejdu, když tam byl ten smajlík a dejme tomu, že to byla taková nepřímá citace Dinara. Ale on zde není redaktor. Pokud vím.

Vy ale ano.