Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda má nové logo. Ne každý vůz na něj dosáhne

Marek Bednář
Diskuze (4)

Elektrická auta z řady 0 Series automobilky Honda dostanou nové logo bez orámování. Ukázaly ho už koncepty na veletrhu CES.

Léta má automobilka Honda logo v podobě stylizovaného písmene H v zaobleném čtyřúhelníku. Nyní k tomu přidává písmeno H bez orámování, které není nepodobné logu, jež automobilka používala v 60. letech minulého století.

„Přidává“ proto, že nový znak nenahradí ten stávající kompletně, nýbrž bude vyhrazen elektromobilům. Debutuje na modelové řadě elektromobilů s názvem 0 Series, což budou vozy přímo vyvinuté pro elektrický pohon.

Video se připravuje ...

Dva koncepty vozů z této řady se s novými logy už představily na veletrhu CES v Las Vegas, který právě probíhá. Vize sedanu a MPV mají do sériové výroby poměrně daleko co do designové stránce, s technikou to však je patrně jinak – první z nich by mohl být na silnicích, přinejmenším amerických, v roce 2026.

Má nabízet poloautonomní jízdu 3. úrovně v rámci systému Honda Sensing Elite, a to v podobě systému pro samočinné řízení v kolonách. Tento systém byl prvním „autopilotem“ úrovně 3, jehož provoz japonské úřady povolily na veřejných komunikacích. Palubní bezpečnostní systémy mají používat umělou inteligenci pro „lidskému vnímání podobné, přirozené a vysoce precizní předvídání rizik“.

Marek Bednář
Diskuze (4)

Doporučujeme

12. 1. 2024 21:02
Re: moc líbí
Svet sa netočí na kopečku ČR alebo SK. Honda ma vynikajúce predaje v USA Canada UK Australia a samozrejme Japonsko
12. 1. 2024 08:57
Re: moc líbí
Spíše mrtvý je VW než Honda.
12. 1. 2024 06:11
Re: moc líbí
6. nejvýdělečnější automobilka světa za rok 2023 potřebuje vstávat z mrtvých?? :-O
Avatar - Horký Rom
11. 1. 2024 17:32
moc líbí
Jenže, podle mého skromného názoru, to Hondě moc nepomůže vstát z mrtvých. :-!