Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda představila dva zajímavé koncepty, pojmenované C a S

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Japonská automobilka si pro čínský autosalon připravila dvojici dynamických střižených konceptů, naznačující podobu budoucích sériových modelů.

Honda na svém stánku v Pekingu vedle sériových modelů určených pro čínský trh ve světové premiéře představila i dva koncepty, které nesou jednoduchá označení písmeny a představují sedan a MPV.

První z této dvojice označený písmenem C je vizí budoucího sedanu střední třídy vyvíjeného podle oficiálních materiálů automobilky speciálně pro čínský trh. Písmeno C má představovat slova jako je Cool, Challenge a China.

Design sportovně laděného sedanu je inspirován drakem. Vzhled sériového modelu se bude od konceptu samozřejmě lehce lišit. Jeho příprava pro výrobu probíhá ve spolupráci mezi vývojovými týmy v Číně a Japonsku. Podoba sériového modelu se má představit příští rok, kdy se rovněž rozběhne jeho výroba v čínském závodě Guangqi Honda Automobile.

Koncept označený písmenem S nabízí pohled na budoucí globální model, který bude ale primárně vyvíjen pro čínský trh a na něm bude také zahájen jeho prodej. Písmeno S má představovat slova jako je Stylish, Smart a Surprise.

K pohonu sériového modelu má posloužit hybridní pohonný systém, který má podle Hondy zajistit přívětivost k životnímu prostředí i radost z jízdy. Interiér se má i přes relativně nízkou střechu pyšnit bohatou nabídkou vnitřního prostoru.

Prodej sériového modelu odvozeného od konceptu S se má v Číně rozběhnout příští rok a bude zde v závodě Dongfeng Honda Automobile probíhat i jeho výroba. V následujícím roce má být uveden i na další trhy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)