Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda v Ženevě 2007

Vitek
Diskuze (6)
Honda letošní ženevský autosalon pojala velmi ekologicky. Nejatraktivnější novinkou byla studie malého hybridního sportovního kupé, kterou navrhlo německé designcentrum Hondy v Offenbachu pod vedením bývalého zaměstnance designérského studia Bertone.

Small Hybrid Sports Concept

Stylisticky velmi zdařilý a aerodynamicky vybroušený vůz by měl být vybaven hybridním ústrojím tvořeným benzinovým čtyřválcem a převodovkou CVT, mnohem lépe by mu ale slušela vysokootáčková atmosféra VTEC a označení CRX na zádi. Doufejme, že vzrůstající množství konceptů malých sportovních kupé skutečně k tomuto cíli v nejbližší době povede.

FCX prototype

Vodíkový model FCX je naopak plně funkčním prototypem vozu s palivovými články, který je připraven vyrazit v nejbližších měsících na silnice stejně jako jeho předchůdce, který se dostal dokonce do sériové (byť značně omezené) výroby a by prodán i soukromé osobě. Motor o výkonu 95 kW s točivým momentem 256 Nm umožní „efcéixku“ jet rychlostí až 160 km/h a nádrž o objemu 171 l umožní vozu jízdní dosah až 570 km.

Honda Clean Diesel Engine

Honda představila také svou koncepci čistého turbodieselu, který připravuje zejména v souvislosti s plánovanou expanzí naftových motorů s emisemi srovnatelnými s benzinovými motory na americký trh. Speciální katalyzátor snižuje množství emisí oxidů dusíku (NOx) na úroveň umožňující motoru splnit požadavky přísné ekologické normy EPA Tier II/Bin 5. Katalyzátor je založen na technologii využívající redukční reakce čpavku, díky níž jsou toxické oxidy dusíku (NOx) přeměněny na dusík (N2). Na rozdíl od systémů založených na principu selektivní katalytické redukce (SCR), které pro své fungování vyžadují vstřikování močoviny, využívá nová technologie Hondy čpavku vytvořeného přímo v katalyzátoru. Tento motor se objeví na americkém trhu do tří let.

F1 2007 livery

Závodní tým Hondy připravil pro tuto sezonu F1 ojedinělé zbarvení vozů, které se ukázalo na loňském monopostu RA106. Namísto klasického zbarvení s logy sponzorů nese vůz satelitní mapu země. Chce tím vyjádřit snahu Hondy zatěžovat co nejméně životní prostřední a zároveň motivovat lidi k ekologickému smýšlení.

CR-V Sport Pack

Podzimní novinka v nabídce Hondy, model CR-V se představil s aerodynamickým optickým paketem, který propůjčuje vozu sportovnější vzhled a zároveň snižuje spotřebu auta.


Vitek
Diskuze (6)