Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hybridní modely Hyundai Accent a Kia Rio míří do Ameriky

Libor Zezulka
Diskuze (0)
Také Hyundai a Kia se chtějí prosadit mimo Asii s automobily vybavenými hybridním pohonem. Do Ameriky dorazí první modely v roce 2007, s nasazením v Evropě se zatím nepočítá.

Američané objevili kouzlo automobilů s hybridním pohonem, či lépe řečeno si vozy s hybridními pohonem oblíbili. Jelikož výrobci touhy bohatých Američanů rádi vyslyší, a v tomto případě navíc investují do perspektivní technologie, začaly se automobily poháněné převážně spalovacím a elektromotorem rychle množit. Dalšími automobilkami, které chtějí s hybridy na americkém trhu uspět, jsou Hyundai a Kia.

První modely s hybridním pohonem slíbila korejská skupina v USA představit v druhé polovině roku 2006 a uvést na trh v roce 2007. Bude se přitom jednat o modely Kia Rio a Hyundai Accent, jež se nedávno ukázaly v nové podobě. Jejich výroba se už rozběhla v závodech v Koreji. Počet hybridních modelů vyvezených do Spojených států amerických nicméně bude omezen na několik tisíc ročně.

Automobilka chce nejdříve vyzkoušet reakce zákazníků, ale zatím nepočítá s masivním zájmem. Ještě menší naději na úspěch hybridních modelů vidí výrobce v Evropě, kde dominují naftové motory. Malý prodejní potenciál skýtá v tomto ohledu i Čína. Hybridní pohon je vlastním dílem automobilky Hyundai, ale například baterie nesou značku Panasonic.

Libor Zezulka
Diskuze (0)