Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai i10: Nová generace na prvních fotkách

David Bureš
Diskuze (73)
Nová generace jihokorejského miniauta bude představena ve Frankfurtu. Zatím tu jsou její první fotografie.

Automobilka Hyundai zveřejnila první fotografie nové generace modelu i10. Automobil je určen pro evropské trhy, v Evropě byl i navržen a vyvinut podle potřeb zdejších zákazníků.

Vůz dostal sportovnější tvary než předchůdce. Šestiúhelníková maska odkazuje na Veloster, linka na bočních dveřích zase připomene Renault Clio. Design navrhl tým pod vedením Thomase Bürkleho, který dříve pracoval u BMW.

Představena zatím byla pětidveřová varianta. Spekuluje se však také o třídveřovém provedení.

Model i10 proti předchůdci vyrostl, je o 80 milimetrů delší a o 65 mm širší, výška však klesla o 50 mm.

Automobil je tak dlouhý 3.665 mm, rozvor je díky použití nové platformy o pět milimetrů delší a měří 2.385 mm.

Díky svému vzrůstu má i10 nabídnout více vnitřního prostoru a větší zavazadelník, jeho objem činí 252 litrů, což je o 10 % více než u minulé generace.

Nabídka motorů zatím oznámena nebyla, pod kapotou se však má mimo jiné objevit nově vyvinutý benzinový tříválec 1.0 TCI o výkonu 78 kW. Bližší informace se dozvíme až při frankfurtské premiéře auta.

Výroba druhé generace i10 bude odstartována v září, o výrobu se postará turecká továrna Ízmit, kterou Hyundai vlastní společně s místním holdingem Kibar. Výrobní kapacita závodu má být do konce roku zvýšena na 200.000 aut ročně. Po boku i10 se zde bude vyrábět i nová generace větší i20.

Vedle nové i10 zveřejnil Hyundai také fotografie nového modelu i10 Grand určeného pro Indii. Auto je o 100 milimetrů delší než nová i10 pro Evropu, design obou vozů je však podobný. Největší rozdíly najdeme na boku, kde jsou jiné zadní dveře.

Indická verze bude dostupná s tříválcovým turbodieselem o výkonu okolo 52 kW a 1,2litrovým benzinovým čtyřválcem.

David Bureš
Diskuze (73)
8. 8. 2013 11:07
Re: kosmodisk
gilgite, ty asi jiné slovo jak primitiv a hlupák neznáš, že? >:D
8. 8. 2013 11:00
Re: no konecne
Žádnou automobilku neurážím primitive. Člověk se může přeťuknout, ne? >:-[]
Jen se pozastavuji nad inteligenci některých, jak jsou zaujati proti něčemu co jedna značka vytvoří, ale druhá značka to dělá skvěle, i když je to v podstatě stejné.
Jinak je mi to úplně jedno.
8. 8. 2013 10:51
Re: no konecne
Sorry, drtivá většina. ;-)
Avatar - chetoos
8. 8. 2013 09:14
NOVÁ I10
Hyundai I10 je podle mého názoru velice povedeným autem. Desing je velice neotřelý a ve své kategorii patří k těm nejhezčím. Líbí se mi, že se I10 odlišuje od všech Hyundaiu. Rovněž interiér dostal modernější a hlavně kvalitnější materiály. Neboť právě materiály byly u předchozí generace na špatné úrovni. Určitě si i Hyundai pohrál s motory a jízdními vlastnostmi. Již Atos Prime a předchozí generace I10 byly velice podařené auta se skvělými jízdními vlastnostmi a výkonnými a úspornými motory. I zde u nov generace zboří Hyundai vše zažité a postavil výborné auto. No uvidíme jak bude jezdit.
Avatar - 3_diamanty
7. 8. 2013 20:27
Re: Ten blbý pocit keď...
som rad ze som ti urobil radost.. aj na buduce.. ;-)

podme k autu..... chce to nejaku lepsiu farbu.... v cervenej by vyzeralo lepsie a mozno aj chromovane klucky ( zrejme top vybava ) by posobili viac elegantnejsie ako takto ked su stratene a posobia nezaujimavo ... v cervenej farbe bude i10 nadherna dynamicka stylova a elegantna ... strieborna ci seda panda tiez nevyzera tak efektne ako cervena .... malicke auto potrebuje peknu farbu... dokonca aj biela moze posobit zaujimavo v malom aute.... doda mu opticky vaznost ... opticky ho zvacsi a zelegantni rozsiri...

mozeme spekulovat v com hladala i10 inspiraciu... pravda je ale taka ze ako celok je auto uplne bez chyby a original.... dnes uz maloktore auto sa v nicom nepodoba na nejake ine auto... len si zober tvar svetiel predoslej inovovanej octavie II a terajsieho inovovaneho mercedesu Cecka .... su takmer uplne rovnake... a nikto nepise ze mercedes to okopcil od octavky .... alebo si zober terajsiu octavku novu ktora vyzera ako ciste audi A4 spred par rokov dozadu.... je to tak... vzdy sa bude nieco na nieco podobat ale ako celok je kazde auto original... aut je stale viac.... dnes snad nenajdeme ziadne auto ktore by sa v niecom neponasalo na nejake ine auto... ja vidim i10 ako taku zmensenu i20 hlavne zboku je ten tvar podobny z profilu... vidiet tam jasne pokracovanie evolucie ktora zacala modelom i20 ( ano i20 tiez nema ziadne bubliny nad blatnikom ako ma vacsia i30 ) .....

v podstate ide o evoluciu dizajnu modelu i20... a aj zadne veko tvar svetiel a celkove proporcie auta jasne vychadzaju z i20tky ( aj tvar prednych svetiel ) .... len je to zmensene a proporcne prisposobene pozadovanemu segmentu miniaut.......