Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

I z nevelké Dacie Dokker může být zajímavý obytňák. Tenhle je na prodej v Německu

Jan Zajíc
Diskuze (3)

I když Dacia Dokker není vyloženě velké auto, jako osobní dodávka nabízí docela dost prostoru. Napadlo by vás ale udělat z ní obytný vůz?

Německou společnost Alpincamper ano. Svoje řešení nyní majitelům Dacie Dokker nabízí za 7.830 eur, tedy v přepočtu za asi 197 tisíc korun.

Firma přitom do 4,36 metru dlouhého vozu (pro srovnání: Dokker je prakticky stejně dlouhý jako kompaktní hatchback Škoda Scala) zvládla umístit obytný prostor pro dvě osoby. Obětí přestavby se však stala zadní sedadla, obytný Dokker je tak výhradně dvoumístný.

V obytném prostoru najdeme rozkládací pohovku, kterou lze snadno přeměnit na dvoulůžko. Na druhé straně pak přibyl kuchyňský kout s plynovým vařičem, malým skládacím stolkem a úložným prostorem. Úložné prostory poskytuje také zmíněná rozkládací pohovka.

Cestovatelé si ovšem nějak musejí vyřešit vodu, hygienu a toaletu. Jde tak spíše víc o "kempovací auto" nebo "pojízdný stan" než o klasický obytňák.

Společnost každopádně za příplatek nabízí ještě druhou baterii, solární modul nebo nezávislé topení.

Jestli se vám Dokker s obytnou vestavbou líbí, pak by vás mohlo zajímat, že výrobce aktuálně prodává jeden hotový kus. Dacia s pouhými 30 km na odometru a s 1,6litrovým zážehovým motorem o výkonu 75 kW pod kapotou je k mání za 21 tisíc eur, což je v přepočtu asi 530 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

10. 11. 2021 22:10
Re: Nové dno
Zase robíš neplechu, ty úbohý retard?
10. 11. 2021 20:10
Nové dno
"Článok" na 20 riadkov. Pán redaktor sa prekonal v dosahovaní nového dna svojej práce. Nula z 10 bodov. Ja by som sa na jeho mieste hanbil pod tento odpad podpísať.

Ešteže mi dnešnú náladu spravil článok pána Dragouna. Jeho články sú pre zmenu ako balzam na dušu.